28 Júl

Katasztrófavédelmi hírek – 2020.07.27.

katasztrofavedelem

Fa dőlt az úttestre

Nagyméretű akácfa dőlt az úttestre Vitka és Nagydobos között hétfőn. A 4117-es számú úton közúti akadályt képezett fát a vásárosnaményi önkormányzati tűzoltók kézi erővel távolították el.

Munkagép hajtott gázcsonknak

Lakatlan ház előtti gázcsonknak hajtott egy munkagép tegnap Tiszarádon, a Petőfi utcában. Az ibrányi önkormányzati tűzoltók a gázszolgáltató kiérkezéséig a vezetéket elszorították, a helyszínt biztosították. A nyíregyházi iparbiztonsági felügyelő helyszíni szemlét végzett. A gázszolgáltató kizárta a hálózatból a gázcsonkot.

Árokba hajtott eegy autó

Árokba hajtott egy autó a buji Szabadság téren, hétfő dél körül. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet, a közúti akadályt megszüntették.
A személygépkocsiban csak a sofőr utazott, őt súlyos sérülésekkel szállították kórházba a mentők.

Lesodródott az úttestről

Lesodródott az úttestről egy, az M3-as autópályán Mátészalka irányába tartó személygépkocsi, a 259-es és a 260-as kilométerszelvény között. A baktalórántházi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet, amely közúti akadályt nem jelentett.
Az autóban ketten utaztak, egy ember súlyosan, egy könnyebben sérült.

Kézszárító gyulladt ki a mentőállomáson

Füstöl a nyíregyházi mentőállomás tetőszerkezete! – érkezett a riasztás a tevékenységirányító központba hétfőn. A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat mellett a nyíregyházi hivatásos tűzoltók több járművel, valamint a megyeszékhely önkéntes tűzoltói vonultak az esethez. Kiderült, egy elektromos, fali kézszárító gyulladt ki az épület első emeletén, jelentős mennyiségű füst képződött. A tűzoltók riasztása után, de még kiérkezésük előtt az ott dolgozók porral oltó készülékkel eloltották a tüzet. A beavatkozók túlnyomásos ventilátorral szellőztették át a mentőállomást. Személyi sérülés nem történt.

Baleset a Vay Ádám körúton

Fának ütközött egy személygépkocsi hétfő este Nyíregyházán, a Vay Ádám körúton. A járműben csak a sofőr utazott, aki beszorult. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói feszítő-vágó berendezés segítségével szabadították ki a férfit, majd átadták a mentőknek, akik megfigyelésre kórházba szállították.

Kommunális hulladék égett

Kommunális hulladék és fanyesedék égett egy konténerben a nyíregyházi Vandlik Márton utcában. A város hivatásos tűzoltói gyorssugárral avatkoztak be.

Tároló kapott lángra

Faszerkezetű tároló kapott lángra éjszaka Túristvándiban, a Kölcsey utcán. Az önkormányzat tulajdonában lévő, 25×10 méteres épületben egy tucat körbálás széna, valamint mezőgazdasági eszközök, építési faanyagok égtek. A fehérgyarmati és mátészalkai hivatásos tűzoltók több vízsugárral, kéziszerszámokkal oltották el a tüzet, személyi sérülés nem történt.