11 aug

Katasztrófavédelmi hírek – 2020.08.10.

katasztrofavedelem

Több közúti balesethez és egy lakástűzhöz is riasztották a szakembereket.

Átszakította a szalagkorlátot, árokba borult, majd a tetején állt meg egy kamion az M3-as autópályán, Kállósemjén térségében, a 242-es kilométerszelvény közelében hétfő délelőtt. Forgalmi akadályt nem képezett a terményt szállító jármű, amit a baleset után a nyírbátori hivatásos tűzoltók áramtalanítottak. A járműben egy személy utazott, a mentőszolgálat a helyszínen megvizsgálta a gépjárművezetőt, sérülést nem szenvedett. A hivatásos tűzoltók az autópálya mérnökség munkatársaival közösen az egyik tartályból az üzemanyagot kármentesítő edényekbe fejték át, a másik sérült üzemanyagtartályból mintegy ötszáz liter gázolaj az autópálya rézsűjére folyt. Az Autópálya Mérnökség intézkedett a szennyezet rézsű talajcseréjéről. A sérült szerelvény mentéséről és elszállításáról a tulajdonos gondoskodott. Az érintett útszakaszon forgalomkorlátozás nem történt.

Vízelvezető árok fűkaszálási munkálatai közben borult árokba egy kistraktor hétfőn Kemecsén. Az esethez Nyíregyházáról két hivatásos egység vonult. A jármű vezetőjét a traktor alól, vízből mentették ki kollégái. A tűzoltók a jármű áramtalanítását és a mentőszolgálattal közösen a személy újraélesztését hajtották végre. A sérültet mentőhelikopterrel szállították kórházba.

Baleset történt hétfő délután Nyíregyháza belterületén, a 4-es számú főút 273-as kilométerszelvényénél. A Debreceni úton egy személygépkocsi és egy kisteherautó ütközött. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói és a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat vonult az esethez. A két járműben összesen hárman utaztak, az egyik járműből két személy kiszállt, sérülést nem szenvedtek, a másik járműben utazót a beavatkozók kézi erővel emelték ki, a mentőszolgálat kórházba szállította, az egységek a járműveket áramtalanították.

Tűz keletkezett egy nyíregyházi lakóház konyhájában hétfő este. A Repülőtér úti esetnél egy PB gázpalack elzáró szerelvénye égett, mellette a konyhaszekrény is meggyulladt. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a házban lakók a tüzet eloltották. A beavatkozók a gázpalackot egy gyorssugár segítségével lehűtötték, valamint a konyhaszekrény füstölését megszüntették.