18 aug

Katasztrófavédelmi hírek – 2020.08.17.

katasztrofavedelem

Személygépkocsira dőlt egy körülbelül 10 méteres faág hétfőn reggel Újfehértón. A helyi önkormányzati tűzoltók távolították el az ágat dugólétra és motoros láncfűrész segítségével. Személyi sérülés nem történt.

Elektromos légvezetékre és egy parkoló autóra dőlt egy körülbelül 15 méter magas juharfa 8 méter hosszú oldalága Rakamazon, a Kossuth úton. A gépjárműben senki nem volt, személyi sérülés nem történt, anyagi kár keletkezett. Az áramszolgáltató szakemberei az érintett szakaszon elvégezték a feszültségmentesítést, majd a nyíregyházi hivatásos tűzoltók létrás járművel és motoros láncfűrész segítségével távolították el a veszélyes ágat. Mintegy 150 fogyasztót érintett áramkimaradás a helyreállítási munkálatok idejére.

Egy méter magasan gyűlt össze csapadékvíz a nyíregyházi Alsóbadur utca egyik családi házának alagsorában. A helyiségben gáz- és vegyestüzelésű kazán volt és több értéktárgyat tároltak. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók szivattyúval távolították el a vizet.

Fél hektáros területen száraz gaz égett hétfőn Nyírmadán, a Petőfi úton. A baktalórántházi és mátészalkai hivatásos egységek vonultak a helyszínre. A beavatkozók vízsugárral, kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat. Kisebb, pár négyzetméteres szabadtéri tűz keletkezett a nyírpazonyi Dózsa György utcában, az árokparton, valamint az ibrányi Bessenyei utcában tegnap. A nyíregyházi hivatásos, utóbbi helyszínen pedig az ibrányi önkormányzati beavatkozók gyorssugarakkal oltották el a tüzeket.