27 aug

Katasztrófavédelmi hírek – 2020.08.26.

katasztrofavedelem

A kutyák nemzetközi napján, augusztus 26-án a nyíregyházi hivatásos tűzoltók is segítettek egy bajba jutott ebnek! A beavatkozók kerítéselemek közé szorult, kistermetű kutyát szabadítottak ki feszítő-vágó berendezéssel a nyíregyházi Folyóka utcán. Az ebet átadták az állatmentőknek.

Berendezési tárgyak és a ház falára felfutó növényzet is égett szerdán egy hodászi családi háznál. Az épület áram-, illetve gázszolgáltatással nem rendelkezett. A mátészalkai hivatásos tűzoltók gyorssugárral fékezték meg a lángokat. Személyi sérülés nem történt, az épület lakhatatlanná vált, az ott lakók rokonoknál helyezkedtek el. A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat tűzeseti helyszíni szemlét végzett.

Faágak hasadtak le tegnap a nyírbátori Füveskert utcában, az ottani oktatási intézmény udvarán. A helyi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel, kihúzós létrával avatkoztak be.

Fa telefonoszlop betoneleme sérült meg szerdán Dombrádon, az Andrássy úton. Az oszlop az úttest irányába megdőlt, a forgalmat veszélyeztette. A kisvárdai hivatásos tűzoltók a szolgáltató szakembereinek kiérkezéséig biztosították a helyszínt, személyi sérülés nem történt.

Teljes terjedelmében égett szerdán egy faépítésű, könnyűszerkezetes tároló Kéken, az Esze Tamás utcában. A helyiségben kerékpár, betonkeverő, műanyag hordók és egyéb berendezési tárgyak voltak. A tűz farakást, lábonálló kukoricát és további melléképületeket veszélyeztetett. A nyíregyház hivatásos és a demecseri önkéntes tűzoltók vonultak a helyszínre, a beavatkozók gyorssugárral fékezték meg a lángokat. Személyi sérülés nem történt.