31 aug

Katasztrófavédelmi hírek – 2020.08.30.

katasztrofavedelem

Bejelzett a szén-monoxid-érzékelő egy nyíregyházi, Virág utcai lakásban, vasárnap. A szabolcsi megyeszékhely hivatásos tűzoltói a fürdőszobában lévő kombi gázkészülék mellett méréseket végeztek, azok igazolták a mérgező gáz jelenlétét. A gázszolgáltató szakembere a készüléket kizárta a rendszerből. Lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség, személyi sérülés nem történt.

Száraz fű égett nyolcszáz négyzetméteren vasárnap a csengeri Híd utcánál, valamint ötszáz négyzetméteren a 49-es számú főútnál, Szamosangyalosnál. A helyszíneken a csengeri önkormányzati tűzoltók gyorssugárral avatkoztak be. A nyíregyházi hivatásos tűzoltókat is riasztották szabadtéri tűz miatt. Nyírbogdányban, az Új utcában, kert végében égett száraz fű, avar mintegy tíz négyzetméteren. A beavatkozók gyorssugárral fékezték meg a lángokat. Személyi sérülés egyik helyszínen sem történt.

Családi ház szobájában égtek berendezési tárgyak éjszaka Nagykállóban, a Korányi Frigyes úton. A nyíregyházi hivatásos és a helyi önkéntes tűzoltók oltották el a tüzet, majd átszellőztették az épületet. A tűz a szobából nem terjedt tovább, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.