01 Sze

Katasztrófavédelmi hírek – 2020.09.01.

katasztrofavedelem

Tarpán lakóház antennájába csapott a villám kedden. Az ingatlannál a födém az egyik helyiségben beszakadt, a vízhálózat és az elektromos vezetékek megsérültek.

A helyi önkéntes tűzoltók a balesetveszélyes födémrészeket eltávolították. Szamostatárfalván lakóház tetőszerkezetébe csapott villám, egy négyzetméteres területen gyulladt meg a szarufa és a tetőléc. A csengeri önkormányzati tűzoltók puttonyfecskendővel avatkoztak be, majd a sérült részeket eltávolította az egység.

Tehergépkocsi hajtott árokba, ott villanyoszlopnak ütközött kedden Pátyod településen, a Petőfi Sándor utcában. Az oszlop kitört, a vezetékek leszakadtak, másik két oszlop is megsérült. A csengeri önkormányzati tűzoltók áramtalanították a járművet, a forgalmi akadályt megszüntetésében segédkeztek. Személyi sérülés nem történt.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tiszarádon is történt baleset. Egy személygépkocsi lecsúszott az úttestről, villanyoszlopnak csapódott, amely az ütközés következtében kitört. Ibrány önkormányzati tűzoltói áramtalanították a járművet.

Árokba csúszott, füstölt egy kisbuszt tegnap Tunyogmatolcson. A fehérgyarmati hivatásos tűzoltók avatkoztak be a helyszínen. A járműben ketten utaztak, személyi sérülés nem történt.

Körülbelül három méter mély gödörbe esett egy szamár kedden, egy mátészalkai, külterületi telken. A helyi hivatásos tűzoltók szabadították, emelték ki az állatot. Demecserben egy oszlopnak ásott gödörbe esett egy kutya, a gazdái nem tudták kiemelni. A demecseri önkéntes tűzoltók segítettek. A beavatkozók az állatokat átadták a tulajdonosoknak, gazdáknak.

Kedden reggel nagy méretű fa ága szakadt le egy parkoló autóra Nyíregyházán, az Árpád utcában. A szabolcsi megyeszékhely hivatásos tűzoltói motoros láncfűrésszel szüntette meg a balesetveszélyt.