22 Sze

Katasztrófavédelmi hírek – 2020.09.21.

katasztrofavedelem

Kigyulladt egy teherautó vontatmánya és rakománya a Gyulaháza és Nyírmada közötti útszakaszon, hétfő hajnalban.

A tűz átterjedt a környező aljnövényzetre, avarra. Az esethez a baktalórántházi és a kisvárdai hivatásos, valamint a vásárosnaményi önkormányzati tűzoltók vonultak, az egységek három vízsugárral oltották el a lángokat. A munkálatok idejére az érintett szakaszt teljes szélességében lezárták. A teherautó papírt és műanyagot szállított, a helyszínen és a környező településeken a Katasztrófavédelmi Mobil Labor végzett méréseket, azok egészségre káros anyagot nem mutattak ki a levegőben. Személyi sérülés nem történt.

Két személygépkocsi ütközött Nyíregyházán, a Pazonyi út egyik kereszteződésénél hétfőn, dél körül. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, majd az egyik autóból egy sérültet emeltek ki a mentőkkel közösen. A rendőrségi helyszínelést követően a legénység megszüntette a közúti akadályt.

Közvilágítási lámpa égett az úttest mellett hétfő este a nyíregyházi, Pazonyi úton. A szabolcsi megyeszékhely hivatásos tűzoltói a lehulló, égő részeket eloltották, majd biztosították a helyszínt az áramszolgáltató kiérkezéséig.

Száraz fű, avar égett öt négyzetméteren a nyírbátori Görögtemető utca egyik üres telkén. A helyi hivatásosok gyorssugárral avatkoztak be.