23 Sze

Katasztrófavédelmi hírek – 2020.09.22.

katasztrofavedelem

Több szabadtéri tűzhöz riasztották kedden Szabolcs-Szatmár-Bereg megye tűzoltóit. Piricsén másfél hektáron égett száraz fű, bozótos, míg Nyírkátán a Dózsa György utcában szomszédos lakóházak kertjeiben lángolt a vegetáció fél hektáron.

A leveleki József Attila utca végén száraz fű és nádas égett, nagyban akadályozta a tűz továbbterjedését, hogy a terület három oldalról körbe volt tárcsázva, ám a negyedik oldalról napraforgó-táblát veszélyeztetett a tűz. Balkányban, a Dankó Pista utca mellett, fiatal akácos aljnövényzete égett ötszáz négyzetméteren, a mátészalkai Kórház utcában száraz fű kapott lángra délután a vasúti pálya mellett, kétszáz négyzetméteres területen. Utóbbi helyszínen fennakadást nem okozott a szabadtéri tűz, mert az érintett vasútvonalon abban az időszakban nem volt vonatközlekedés. A tűzoltók kéziszerszámokkal, vízsugarakkal avatkoztak be a helyszíneken.

Teljes terjedelmében égett egy személygépkocsi Ópályiban, a Dankó István utcában. A mátészalkai hivatásos tűzoltók gyorssugárral fékezték meg a lángokat. Személyi sérülés nem történt.