24 Sze

Katasztrófavédelmi hírek – 2020.09.24.

katasztrofavedelem

Árokba hajtott, oldalára borult egy ukrán forgalmi rendszámú kisbusz a 4131-es számú úton, Kölcsén. A gépjárműben egy ember utazott, személyi sérülést nem szenvedett. A fehérgyarmati hivatásos tűzoltók áramtalanították a kisbuszt, ami forgalmi akadályt nem képezett.

Baleset történt csütörtök délelőtt Nyíregyházán, a Fészek utcában. Két személygépkocsi ütközött össze, az egyik autó egy parkoló gépkocsinak, majd villanyoszlopnak csapódott. Az ütközés következtében az oszlop kitört. A műszaki mentést, valamint az oszlopnak is csapódott jármű áramtalanítását Nyíregyháza hivatásos tűzoltói végezték. A helyszínen a társszervek, valamint az áramszolgáltató munkatársai is dolgoztak. A mentés idejére a Fészek utca érintett szakaszát lezárták. Az oszlopnak is csapódott autóban csak a sofőr utazott, őt a beavatkozók kiérkezése előtt a járókelők kiemelték a gépkocsiból, elkezdték az újraélesztését, majd a helyszínre érkező mentők folytatták azt. A sofőr életét mindennek ellenére már nem lehetett megmenteni.

Újabb szabadtéri tüzek miatt vonultak csütörtökön Szabolcs-Szatmár-Bereg tűzoltói. Tiszalökön, a Nefelejcs utcában száz négyzetméteres területen égett száraz fű. A helyi önkormányzati tűzoltók kéziszerszámokkal, gyorssugárral avatkoztak be. Tiborszálláson, a Szabadság utcában lakóházak kertjei mögött égett a vegetáció háromszáz négyzetméteren. A nagyecsedi önkéntes tűzoltók avatkoztak be a helyszínen. Dögén, az Akácfa utcában háromezer négyzetméteren égett száraz fű. A kisvárdai hivatásos tűzoltók gyorssugárral, kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat.

Szalagkorlátnak csapódott egy személygépkocsi csütörtökön az M3-as autópálya 270-es kilométerszelvényének közelében, Nyíregyháza felé, Papos térségében. A baktalórántházi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet. A műszaki mentés idejére a forgalom a leálló sávon haladt az érintett szakaszon. A járműben csak a sofőr utazott, aki könnyű sérüléseket szenvedett.