02 okt

Katasztrófavédelmi hírek – 2020.10.01.

katasztrofavedelem

Égő személygépkocsi miatt riasztották csütörtökön a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei tűzoltókat.

A jármű Kisar és Fehérgyarmat között, a 4127-es út 18-as kilométerszelvényének közelében volt az árokban. A fehérgyarmati hivatásos tűzoltók fékezték meg a lángokat, akik oltás közben egy holttestet találtak az autóban. A katasztrófavédelem vizsgálja a tűz keletkezésének okát.

Tizenöt négyzetméteres tárolóhelyiség, benne berendezési tárgyak és összehordott fa hulladék égett tegnap Kisvárdán, egy külterületi gyümölcsösben. A tűz nem terjedt tovább, a kisvárdai hivatásos tűzoltók oltották el a lángokat. Személyi sérülés nem történt.

Tíz méteres akácfa dőlt az úttestre csütörtökön a 4912-es számú útra, Nagykálló közelében. A teljes útzárat képező fát a nagykállói önkéntes tűzoltók motoros láncfűrésszel és kéziszerszámokkal távolították el.

Szalagkorlátra futott egy kamion a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Ököritófülpös főutcáján csütörtök késő este. A ráfutás következtében a korlát mintegy húsz méter hosszan kiszakadt és a jármű vontatmánya alá gyűrődött, valamint tíz méter hosszan deformálódott. A szerelvény alól kilógó korlátdarabok forgalmi akadályt képeztek mindkét sávon, a kamion légkazánja leszakadt, így mozgásképtelenné vált. A járműben ketten utaztak, sérülést nem szenvedtek. A mátészalkai hivatásos tűzoltók eltávolították a forgalmi akadályt képező korlátdarabokat, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek és a közútkezelőnek.