05 okt

Katasztrófavédelmi hírek – 2020.10.04.

katasztrofavedelem

Több sérült fa miatt kaptak riasztást vasárnap Szabolcs-Szatmár-Bereg megye tűzoltói.

Fehérgyarmatnál, a 4127-es útra, valamint Fábiánházánál a 4922-es útra egy-egy nagy méretű fa dőlt az úttestre, teljes útzárat képezve. A 4115-ös számú út 27-es kilométerszelvénynél, Újkenéz közelében több faág szakadt az úttestre. A helyszíneken a fehérgyarmati és kisvárdai hivatásos tűzoltók avatkoztak be motoros láncfűrésszel, kéziszerszámokkal.

Az erős szél megdöntötte egy tiszabecsi lakóház utcafronti homlokzatának tűzfalát, ami több darabra repedt, veszélyeztette az ott lakókat. A fehérgyarmati hivatásos tűzoltók dugólétra és kéziszerszámok segítségével távolították el a tűzfal veszélyes darabjait. Az ingatlan lakható maradt, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Árokba és gázvezetékre borult egy mezőgazdasági vontató pótkocsija tegnap Bujon. Az esethez riasztott ibrányi önkormányzati tűzoltók, majd a gázszolgáltató szakemberei sem tapasztaltak szivárgást. Az ibrányi egység áramtalanította a traktort, a közúti akadályt megszüntette. A pótkocsi elszállításáról a tulajdonos gondoskodott.

Füst ömlött ki egy kántorjánosi családi ház fatüzelésű kályhájából vasárnap. A baktalórántházi hivatásos tűzoltók a lakóházat átszellőztették, a füstölést a kályhacsövön lévő mintegy tíz centiméteres lyuk okozta. Lakosságvédelmi intézkedés nem volt, a lakóházból két fiatalkorút és édesanyjukat megfigyelésre kórházba szállították a mentők.