23 Már

Két új pályázat a Magyar Falu Programban

magyar-falu-program-604x270

A pályázatok célja a falvak közösségeinek megerősítése, illetve a nemzeti és helyi identitástudat megszilárdítása. Országosan 10 milliárd forintos keretösszeget biztosít erre a magyar kormány.

Gyopáros Alpár a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos elmondta, hogy a két pályázati kiírás során támogatás igényelhető közösségi terek építésére, felújítására, valamint közösségi programszervező foglalkoztatására.

A pályázatok hozzájárulnak a helyi közszolgáltatásokhoz történő hozzáférés javításához, a társadalmi felzárkózás segítéséhez, ezáltal a területi egyenlőtlenségek csökkentéséhez.

Az önkormányzati és egyházi pályázati kiírások esetében a közösségi épületek külső és belső tereinek építésére, felújítására, bővítésére, korszerűsítésére 30 millió forintos összeghatárig igényelhető maximálisan támogatás, míg programszervező személy bértámogatására 3 millió forintot igényelhet egy adott település.

A pályázati kiírások hétfőn jelentek meg a kormany.hu oldalon. A felület a tervek szerint április 22-én nyílik meg, a pályázatokat pedig a tervek szerint május 22-éig lehet benyújtani.

Forrás: Origo