11 jún

Kürtgyarmat Tanuszoda Fehérgyarmaton

Átadták a fehérgyarmati tanuszodát, a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúrafejlesztési Program 12. új létesítményét.

Átadták a fehérgyarmati tanuszodát, a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúrafejlesztési Program 12. új létesítményét.

Az uszodában kialakítottak egy oktatómedencét, egy sportmedencét, valamint szauna és kiszolgálóhelyiségek is segítik az úszni vágyókat. A település nagy mértékben fejlődött az elmúlt időszakban, mintegy 7 milliárd forintos támogatás érkezett Fehérgyarmatra.

Péter Csaba, Fehérgyarmat polgármestere elmondta, hogy a kormány által biztosított beruházás több évtizedes hiányt pótol: az úszásoktatást, a versenysportot és a szabadidő hasznos eltöltése terén. Olyan fejlesztés valósult meg, melyet régóta vártak az itt élők és jól példázza, hogy a kormányzat és a helyi önkormányzat sikeresen tud együttműködni egy térség fejlesztése érdekében.

2014. februárjában döntött a magyar kormány a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési programról, melynek eredményeként tantermek, tornatermek és tanuszoda beruházásokat valósíthatunk meg országszerte, jellemzően a járásközpontokban. – mondta Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár – Ezzel párhuzamosan a Minden Gyermek Tanuljon Meg Úszni pályázati és különböző, olyan programok, amelyet a Magyar Úszószövetség is elindított – kormányzati szándékunk ennek megvalósítása.