20 Már

Lesz Kisvárda – Újpest meccs – a FIFA 20-al

varda_ujpest_fifa

Ha már a pályán nem tudnak összecsapni a felek, a fővárosiak javaslatára virtuális térben mérkőzik meg a Kisvárda és az Újpest.

A labdarúgó OTP Bank Ligában szereplő Újpest FC a közösségi oldalán tudatta, hogy kihívta a Kisvárda csapatát egy elektronikus FIFA 20-meccsre.

A fővárosiak Facebook-bejegyzéséből kiderült, hogy a kisvárdaiak elfogadták a kihívást, így szombaton délután kettőtől létrejön a virtuális összecsapás az OTP Bank Liga 26. fordulójából. A Kisvárdát a támadó Jelena Richárd, a lila-fehéreket a kapus Banai Dávid képviseli majd.

Az esemény az esport1.hu szakmai közreműködésével és a Magyar E-sport Szövetség (HUNESZ) szakértői támogatásával valósul meg.

„Az elmúlt években sokat dolgozott a HUNESZ azon, hogy közelítse az elektronikus sportot a hagyományos sportokhoz. Ez az online összecsapás kiváló példa a valós labdarúgás és a digitális sport kapcsolódására. Reméljük, a virtuális térben így némi pótlékkal szolgálhatunk a rajongóknak a sajnálatos helyzet okán elmaradt futballmérkőzések helyett” – mondta az újpesti klub honlapjának Bíró Balázs, a Magyar E-sport Szövetség elnöke.

Az újpestiek már jelezték, hogy már tervezik a jövő heti Budapest Honvéd FC elleni fővárosi Esport-rangadót is.