Műsoraink

Élő műsoraink

Víg-kend

vigkend-kiskepA Kölcsey Televízió egyik legrégebbi magazinműsora többek között Szabolcs-Szatmár-Bereg megye kulturális eseményeit, művészeti csoportjait, a térségben élő tehetségeket mutatja be. A nézői igényeknek megfelelően legtöbbször ingyenes rendezvényeket, többek között például gasztronómiai fesztiválokat, kiállításokat és koncerteket ajánlanak a Víg-Kend szerkesztői. Stúdióbeszélgetések, zenés etűdök, nyereményjátékok: péntek este két felvonásban!

Műsor archívum

Magazinok

Ladies & Gentlemen

“Minden törvénynél többet ér egy jó szokás.” (Tacitus, római történetíró)

Az európai viselkedéskultúra, az emberek egymás iránti tiszteletére, méltánylására és figyelmességére épül. A viselkedési szabályok helyes alkalmazása megkönnyíti és zökkenőmentessé teszi a mindennapi társadalmi érintkezést. A Ladies & Gentlemen című műsorunkban, Koncz Veronika protokoll szakértő tematikus adásokban segít eligazodni az illemszabályok útvesztőjében és a konkrét élethelyzetekben felmerülő kérdésekre válaszol.

Állati

slider-allatiA Kölcsey Televízió havonta jelentkező “Állati” című műsorában az állatvilág apraja és nagyja válik főszereplővé. Stábunk minden az állatokkal kapcsolatos rendezvényen részt vesz, magazinunk betekintést enged az állatorvosok munkájába, és nemcsak négylábú kedvenceket láthatnak a nézők… Adásainkban az országosan ismert és elismert Nyíregyházi Állatpark egzotikus lakói is bemutatkoznak!
Ritkaságok, érdekességek, fajra, nemre és lábak számára való tekintet nélkül, az Állatiban!

Műsor archívum

Aszcendens

aszcendensA műsorban megkíséreljük bemutatni az ezotéria világát, emellett az új spirituális irányzatokat, ugyanakkor a néphit, a babonák világát sem felejtjük el, hiszen ezek felelevenítése mindig emlékeztet arra, hogy a magyar népi kultúrában is megvoltak az ezoterikus, a természethez közeli és azzal együtt gondolkodó gyökerek. Fontos, hogy olyan lehetőségeket is jobban megismerhessenek a Kedves Nézők, amik korunk új irányzatai, új felfedezések hoztak létre (vagy a régi újra felfedezése, megújítása révén) valamint a mai urbanizált életből adódó hétköznapi problémák, betegségek kezelésében, megoldásában segítenek. Természetesen nem maradhat el soha az aktuális időszakra szóló horoszkóp sem.

Műsor archívum

Ép(p) Testben…!

epp-testbenÚgy érzed, már csak egy kis motivációra lenne szükséged a profi edzéshez? Ha a “Gyúrunk, vazze?” felkiáltástól többre vágysz, kövesd nyomon hetente háromszor jelentkező műsorunkat, és hozd formába magad a Kölcsey TV-vel!
Mikor láthatod? Kedden és  csütörtökön 20:25-kor, szombaton 21:50-kor.

Műsor archívum

Feketén-Fehéren

Feheren Feketen LOGOAzt hiszem, az emberek igazából szeretnek beszélgetni, annak ellenére, hogy a mai világ rohan és magával rántja a benne élőket is. De mégis vágynak arra a kellemes megnyugvásra és lassúságra, amit egy őszinte társalgás képes nyújtani, akár beszélgetőtársként, akár nézőként. Ezt a hiányérzetet szeretné kicsit enyhíteni az a kávézás, amikor két ember leül és csak egymásra figyel. Beszélgetnek – Feketén Fehéren.
A szerkesztő-műsorvezető: Erdei-Nagy Ibolya.

Műsor archívum

Harmónia

harmoniaA Harmónia a Kölcsey Televízió havonta jelentkező életmódműsora. A magazin pozitív megvilágításban foglalkozik egészséggel, táplálkozással, mozgással, stílussal, stressz-mentes életvitellel és aktuális problémákkal.
Orvosok, életmódszakértők, trénerek- együtt, egy cél érdekében:
Hasznos tanácsokat mindenkinek egy harmonikusabb élethez!

Műsor archívum

Határtalanul

hatartalanul

Határtalanul című műsorunkban bemutatjuk milyen kapcsolódási pontok vannak Szabolcs-Szatmár-Bereg megye és Kárpátalja megye között. Magazinunkban számos témát érintünk, legyen az gazdaság, oktatás, vagy kultúra. Bemutatjuk, az anyaország hogyan segíti a Kárpátalján élő magyarságot azért, hogy szülőföldjükön boldoguljanak.

Műsor archívum

Kitekintő

kitekintoKitekintő című műsorunkat közösen készíti a Kárpátaljai Megyei Állami Televízió- és Rádiótársaság Tisza-1 csatornája, a Szatmárnémeti Regioline Egyesület és a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kölcsey Televízió. Kéthetente jelentkező magazinunkból sok hasznos információval gazdagodhatnak a hármashatár mentén élők, de természetesen a kulturális és természeti értékek közvetítésére is nagy hangsúlyt fektetünk.

Műsor archívum

Lólépésben

lolepesben-ujA Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Sakkszövetség sakkmagazinja, melyben tudósítunk a megye,az ország és a világ fontosabb sakkeseményeiről. Kombinációkat oldunk meg, bemutatjuk a sakk alapvető stratégiai és taktikai motívumait, ezzel szórakoztatva, segítjük a kognitív fejlődést, fejlesztjük a nézők taktikai és stratégiai érzékét.

Műsor archívum

Megyejáró

megyejaroA Megyejáró több, mint 10 éve a megyei települések bemutatásával igyekszik minél szélesebb kör számára elérhetővé tenni – ha csak a televízió képernyők előtt is – azokat a szépségeket, amelyek szinte karnyújtásnyira találhatók. Magazinműsorunkkal bejárjuk a felbecsülhetetlen értékekkel bíró Nyírség, Szatmár, Bereg látnivalóit, kameránkkal a megyebeli értékekre fókuszálunk, célunk a hagyományok megőrzése, dokumentálása, átörökítése. Bemutatjuk a települések történelmét, múltját, kulturális életét, nevezetességeit. Hangsúlyozzuk az elért eredményeket, kiemeljük a megvalósult infrastrukturális beruházásokat, fejlesztéseket, előrevetítjük a jövőbeni elképzeléseket, terveket. Nem titkolt célunk, hogy a Megyejárót megtekintve kedvet csináljunk nem csak a megyében élőknek ahhoz, hogy felkerekedjenek és végigjárják Szabolcs-Szatmár-Bereg megye településeit, ellátogassanak fesztiváljaikra, élvezzék gasztronómiáját, mélyüljenek el látnivalóikban…vegyék észre értékeiket.

Műsor archívum

Sportszelet

sportszeletA Sportszelet a Kölcsey Televízió heti rendszerességgel, péntekenként jelentkező sportmagazinja. A televízió mindig kiemelten kezelte a sportot, megyei televízió révén igyekszik teljes áttekintést adni a megye sportjáról. A 25-30 perc közötti időtartamú magazin hat-nyolc anyagot tartalmaz, amelyek az adott hét legfontosabb eseményeiről számolnak be, emellett felhívják a figyelmet a hétvége legfontosabb sporteseményeire. Tekintve, hogy az anyagok hossza három és hat perc között mozog, lehetőség van egy rövid tudósításnál részletesebben foglalkozni egy-egy témával. A minőségi sport mellett foglalkozunk a kevéssé reflektorfényben lévő sportágakkal, a szabadidő sporttal, a diáksporttal és a fogyatékkal élők sportjával is. Egy egy adás anyagát igyekszünk úgy összeállítani, hogy minél színesebb, sokrétűbb legyen, helyet kapjanak benne olyan sportolók, csapatok is, akikről kevesebbet tud a közvélemény.

Műsor archívum

Túrabakancs

turabakancsTényleg ismerjük Szabolcs-Szatmár-Bereg megye értékeit? Minden településen jártunk már? Biztos, hogy élvezetesebb egy külföldi utazás, mint térségünkben barangolni és közben múltunkat, jelenünket megismerni? Szerintünk nem! Rengeteg megyebeli fesztivál, falunap ad arra lehetőséget, hogy együtt szerezzünk élményeket. Túrabakancsot húzva és a Túrabakancsot nézve is gazdagabbak lehetünk. Megcsodálhatjuk térségünk épített és kulturális értékeit, miközben íjászkodunk, ciberét készítünk, finom gyümölcsnedűket kóstolunk, tiszai kárászt paprikázunk, lovagolunk, azaz együtt Túrabakancsozunk!

Műsor archívum