29 ápr

Negyed milliárd forintot nyertek idén a megyei civilek

Screen shot 2016-04-29 at 12.01.55 PM

Több mint 250 millió forint pályázati forrást nyert el 283 Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei civil szervezet az idén. Erről beszélt csütörtökön Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának helyettes államtitkára Máriapócson.

Az Emmánuel Zarándokközpontban tartott tájékoztatón elhangzott: a megyében csaknem ezer egyesület és alapítvány működik. Seszták Oszkár, a megyei közgyűlés elnöke hangsúlyozta, hogy a civilek olyan területekre is eljutnak, ahova az állami vagy önkormányzati intézmények nem. Idén már nemcsak Nyíregyházán, hanem Nyírbátorban és Fehérgyarmaton is működik Civil Információs Központ. Fülöp Attila helyettes államtitkár azt mondta: ez a szervezet ingyenesen segítik az egyesületek munkáját.

Screen shot 2016-04-29 at 12.04.19 PM

Simon Miklós, Baráthné Bosák Erzsébet, Fülöp Attila, Seszták Oszkár és Kiss András a máriapócsi tájékoztatón

– Minden megyében van Civil Információs Centrum, aki azzal a plusz feladattal rendelkezik, hogy a megyében lévő szervezeteket segítenie kell, ha valakinek nem megy egy űrlap kitöltése, nem megy egy létesítőokirat módosítása, kíváncsi, hogy hol lehet pályázni forrásra, akkor a centrumnak kötelessége térítésmentesen ennek az egyesületnek segíteni – fogalmazott Fülöp Attila.