08 Már

Nem érdemes trükközni

Képernyőfotó 2019-02-27 - 13.35.57

Nem érdemes a gépjárművek eladásakor a kilométer számláló műszerrel trükközni, hiszen a műszaki vizsgáztatáskor a járművek aktuális kilométer állását rögzítik, így legkésőbb a következő műszaki ellenőrzéskor kiderül a turpisság – áll a Nyíregyházi Járási Ügyészség közleményében.
 

Így bukott le egy gépjármű tulajdonos, és egy nyíregyházi székhelyű autókereskedő, akik az adásvételi szerződés megkötésekor megállapodtak, hogy a valós több, mint 400.000 km-es óraállás helyett a szerződésben jelentősen alacsonyabb, valamivel több, mint 200.000 km-es óraállást rögzítenek, mert a valós értékkel a jármű nehezen lenne tovább értékesíthető. A hamis adatokat tartalmazó szerződést az Okmányirodába is benyújtották. Az autókereskedő a valótlan értékhez igazította a mérőműszert, majd így értékesítette a járművet, ezzel a jármű kelendőségét előmozdítva, a gyorsabb és nagyobb bevétel érdekében.
 
A Nyíregyházi Járási Ügyészség a napkban mindkettőjükkel szemben vádat emelt, tettükért akár 1 évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható.