13 máj

Nem tudták igazolni a zöldségek eredetét – milliós bírságot kaphatnak

Lebuktak - nem tudták igazolni, honnan van a zöldségNyíregyháza- A NAV többször, több helyen ellenőrizte a nagybani árusokat, több milliós bírságra számíthatnak a szabálytalankodók.

Többszáz kiló zöldséget foglaltak le a NAV és  Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal munkatársai az utóbbi hetekben. Több alkalommal is ellenőrizték a megyei zöldség-gyümölcs forgalmazókat valamint a nyíregyházi nagybani piac árusait is. Főleg az EKÁER bejelntéseket és a zöldségek eredetét vizsgálták.

Sajnos az ellenőrzések során nagyon sok hiányosságot tártunk fel, hiszen volt olyan adózó, akinél kétszer is megfordultunk 2 héten belül, és mindkét alkalommal  hiányosságokat tártunk fel. Az első alkalommal jelöletlen zöldségeket és gyümölcsöket árult többszáz kiló mennyiségben, és EKÁER számot sem igényelt, a második ellenőrzés során már az elsőből okulva  EKÁER számot ugyan igényelt, azonban itt több hiányosságot is elkövetett, hiszen  nem megfelelő mennyiséget tüntetett fel rajta, valamint a zöldségek és gyümölcsök eredetét szintén nem tudta igazolni – Magyar Norbert, NAV szóvivő

IMAG1746

?????????????

Fotó: NAV