19 Már

Nincs hiány gyógyszerekből

Nincs hiány gyógyszerekből!

Hatalmas a forgalom a gyógyszertárakban, a megnövekedett rendelésszám miatt pedig voltak és lehetnek fennakadások a kiszolgálásnál. Termékhiányról egyelőre szó sincs, de ésszerű mennyiség vásárlására szólítják fel a lakosokat.

 A Világgazdaság csütörtöki számában arról ír, múlt héthez képest jelentősen megnövekedett a gyógyszertárak forgalma. A Magyar Gyógyszerészi Kamara elnöke, Hankó Zoltán elárulta, egyes termékekből (lázcsillapítók, fájdalomcsillapítók, vitaminok) négyszeresét vették a vásárlók a szokásos mennyiséghez képest. A megnövekedett kereslet annak is betudható, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériumának rendelkezései szerint ebben az időszakban bárki kiválthatja hozzátartozója, barátja, ismerőse vényköteles gyógyszereit.

Hankó Zoltán hozzátette, egyelőre semmi szükség nagyobb készletek felhalmozására, termékhiány ugyanis nem lépett fel. Ahhoz azonban, hogy ez így is maradjon meg kell győzniük a pácienseket, hogy csak ésszerű mennyiséget vásároljanak láz-, valamint fájdalomcsillapítóból és vitaminokból. A vény nélküli termékek kiadhatósági mennyisége nincs limitálva, de mint a Kamara elnöke fogalmazott, azon el kell gondolkodni, hogy egy patikus egy embernek ad tíz doboz fájdalomcsillapítót, vagy mindenkinek, akinek szüksége van rá, egyet-egyet.

Vg.hu