11 aug

Sportszelet 2015 augusztus 7.

Screen shot 2015-08-11 at 10.20.14 AM

1. Marso első edzés

Elkezdték a felkészülést a Marso-Nyíregyháza kosárlabdázói. A Sitku Ernő által irányított együttes a tervek szerint tíz-tizenkét mérkőzést játszik az október elején esedékes bajnoki rajtig.

2. Kisvárda-Csákvár

Vereséggel kezdte a szezont a Kisvárda-Master Good. A labdarúgó NB II nyitófordulójában Soós Imre együttese a Csákvárt fogadta, és a vendégek 4-3-as győzelemmel távoztak a Várkerti pályáról.

3. Női röpi felkészülés

Elkezdték a felkészülést a Fatum-Nyíregyháza röplabdázói. A Kőhalmi Richárd által irányított együttes az NB I-es bajnokság és a Magyar Kupa mellett a Challenge-kupában és a Közép-európai Ligában is pályára lép majd.

4. Kisvárdai KC

Napi két edzéssel készül az NB I/B rajtjára a kisvárdai női kézilabda csapat. A Rácz Sándor által irányított újonc célja a biztos bennmaradás kiharcolása a másodosztály Keleti csoportjában.

5. Kézi japán irányító

Japán irányítót igazolt a Nyíregyházi KC. Atsushi Mekaru korábban több hazai élvonalbeli kézilabda csapatban is szerepelt, a legutóbbi szezonban a Balmazújváros színeiben az alapszakasz gólkirálya lett a harmic éves játékos.

6. Teke Marosvásárhely

Két aranyéremmel tértek haza a Maros Kupáról a nyíregyházi tekézők. A hatcsapatos marosvásárhelyi nemzetközi tornán az NYTK nyerte a csapatversenyt, egyéniben pedig Mogyorósi Péter bizonyult a legjobbnak.

7. Leveleki Bence

A nyíregyházi Leveleki Bence 683 centiméteres eredménnyel a hatodik helyen végzett távolugrásban a Tbilisziben megrendezett Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon. Bakosiné Szenczi Erika tanítványa mindössze öt centiméterrel maradt le az ezüstéremről.

Majoros Bence

A hét végén elutazik új, németországi csapatához, a harmadik ligás Weinheimhez Majoros Bence. Az eddig nyirbátori színekben versenyző asztaliteniszező a pozsonyi ifjúsági Európa-bajnokságon elmaradt az általa várt eredménytől, de utolsó korosztályos versenyén, a franciaországi világbajnokságon még kárpótolhatja magát a tizennyolc esztendős ping-pongozó.