21 nov

Sportszelet 2015 november 20.

1. Marso-Kecskemét

Hazai pályán szenvedett vereséget a Marso-Nyíregyháza. A férfi kosárlabda bajnokság nyolcadik fordulójában Sitku Ernő együttese a Kecskemétet fogadta, és a vendégek 76-61-es győzelemmel távoztak a Bem iskola csarnokából.

2. NYKS

Ötödik meccsén is megőrizte hibátlan bajnoki mérlegét a Nyíregyházi Kosársuli. Farkasinszki Gyuláné együttese az újonc Nemzeti Közszolgálati Egyetem csapatának vendégeként lépett pályára és 99-62-es győzelemmel távozott a fővárosból.

3. Kispályás focitornák

A hagyományokhoz híven idén is két tornán léphetnek pályára az év végén a kispályás foci szerelmesei. November utolsó hétvégéjén a Nyírerdő-Retro Rádió Kupa öregfiúk tornán, karácsony előtt pedig a Szabolcs Takarék Karácsony Kupán rúghatják majd a labdát a csapatok a nyíregyházi Móra csarnokában.

4. Teke Vasasszonyfa

Hét vesztes mérkőzést követően győzött a Nyíregyházi Teke Klub együttese. Az NYTK a Szuperliga kilencedik fordulójában a Vasasszonyfa csapatához látogatott és 6-2-es sikerrel távozott az újonctól.

5. Megyei foci

A listavezető Ibrány 4-1-re legyőzte a Tiszavasvárit, így az utolsó forduló eredményétől függetlenül Gerliczki Máté együttese zárja az élen az őszi szezont a labdarúgó megyei első osztályban. A forduló rangadóján a Sényő 2-1-re verte a Nagyecsedet, így a két csapat helyet cserélt a tabellán.

6. Megyei fociválogatott

Az utolsó őszi fordulót követően nem minden futballista vonul pihenőre, mivel a megyei válogatottra még vár egy feladat.

7. Megyei sportnapok

Szerdán a nyíregyházi Sipkay tornacsarnokában a kosárlabda tornával kezdődött el a Megyei Sportnapok háromnapos rendezvénysorozata. A részvevő csapatok még labdarúgásban és röplabdában mérték össze tudásukat.

8. Bartha Dénes

Bartha Dénes személyében nyíregyházi edzője van a serdülő fiú kézilabda válogatottnak. A Zrínyi gimnázium testnevelője olyan csapat kialakításán dolgozik, amely eredményesen szerephet majd az ifjúsági Európa-bajnokságon.