20 feb

Szmog

Összeült a nyíregyházi Szmog-riadó bizottság, mely a jelenlegi légszennyezettségi és meteorológiai adatok alapján a füst-köd riadó tájékoztatási fokozatának fenntartása mellett döntött.

Közleményükben azt írják, hogy a szálló por szennyezettség éjszaka a legmagasabb, ezért arra kérik a lakosságot, hogy az esti és reggeli órákban lehetőleg kerüljék a szabadban végzett megterhelő fizikai munkát, vagy sporttevékenységet, és a szellőztetést a déli, kora délutáni órákban végezzék. A légszennyezettség romlásának elkerülése érdekében arrra kérik az autósokat, hogy lehetőség szerint utazzanak tömegközlekedéssel, kerékpárral vagy gyalogosan, valamint felhívják a lakosság figyelmét, hogy fűtésnél a szilárd tüzelés helyett a gáztüzelést részesítsék előnyben.
Hangsúlyozták, továbbra is tart a tűzgyújtási és égetési tilalom, melynek betartását a Közterület-felügyelet fokozottan ellenőrzi. A meteorológiai előrejelzések alapján ma este megélénkülhet a délnyugati szél, és szerdán érkezik egy hideg front, amely a levegőminőségben javulást okoz -tette közzé a bizottság.