01 ápr

Többször is ellenőrzik a korlátozó intézkedések betartását

Tesco-nyíregyháza

Kedden is országszerte ellenőrizték a hatóságok a kijárási korlátozás szabályainak betartását. A rendőrök és a katonák szombat óta fokozottan vizsgálják az élelmiszerüzleteket, a drogériákat és a piacokat, hogy az emberek betartják-e az előírásokat. Emellett azt is nézik, hogy azok, akik hatósági házi karanténban vannak, nem hagyják-e el a lakásukat. A többség továbbra is betartja a szabályokat – hangzott el az M1 Híradójában.

A március 28-án életbe lépett kijárási korlátozást a rendvédelmi hatóságok és a piacfelügyelet is szigorúan betartatja.

Az idősávos vásárlási korlátozásról minden bejáratnál hirdetmény jelzi, ki és mikor léphet a csarnokok területére. A hatvanöt év felettiek ugyanis az élelmiszerüzleteket, drogériákat, piacokat vagy a gyógyszertárakat továbbra is reggel kilenc és déli tizenkét óra között látogathatják.

Élelmiszerekből továbbra sincs hiány. Zöldségből, gyümölcsből, húsból és húskészítményekből is van bőven. A kereskedők szerint a kezdetben tapasztalható magas árak is eltűntek, húsvétra sem várnak jelentős drágulást.

A kijárási korlátozás három napjában számos rendőri intézkedés történt – hangzott el az operatív törzs keddi tájékoztatóján. Kiss Róbert rendőr alezredes a vásárlók együttműködését is kérte.
A rendőrség közterületi jelenlétével kapcsolatban elmondta: a hatósági házi karantén ellenőrzésével, illetve a kijárási korlátozással kapcsolatos feladatok miatt több rendőrt vezényelnek a közterületekre.

Forrás: hirado.hu