13 dec

Törvénymódosítás

Screen Shot 2018-12-13 at 13.01.27

Megszavazta a parlament szerdán a munka törvénykönyvének módosítását, amely tartalmazza egyebek mellett a munkaidőbeosztás önkéntes megváltoztatásának és az önként vállalt túlmunkának a lehetőségét.

A munka törvénykönyve jövő január 1-jétől kimondja: a munkaidőkeret tartama kollektív szerződés rendelkezése szerint legfeljebb 36 hónap. Évi 250 óra rendkívüli munkaidő rendelhető el, viszont rögzítik, hogy ezt meghaladóan a munkavállaló és a munkáltató írásbeli megállapodása alapján naptári évenként elrendelhető legfeljebb 150 óra rendkívüli munkaidő. A törvény ezt hívja önként vállalt túlmunkának. – írja az MTI
A szavazást követően spontán tüntetés kezdődött a Kossuth téren. – tájékoztatott az ATV.hu. Majd a tüntetők a Margit hídhoz vonultak, melynek forgalmát meg is bénították. Ezután a Fidesz-székház következett, ahol a rendőrsorfalat is áttörték, több rendőr meg is sérült, a támadás miatt feljelentést tesznek. Estére visszatértek a Kossuth térre, a rendőrség többször is könnygázt vetett be, miután petárdákkal, sörösüvegekkel dobálták meg őket.