29 máj

Változások a busz- és vonatmenetrendben

vonat

Szombattól további, kisebb mértékű menetrendi módosításokat vezetnek be a Volánbusz nyíregyházi járatainál, az utasszámlálási adatok, a foglalkoztatók és a lakosság véleménye, valamint a korlátozások enyhítéséből következő változó igények alapján.

Részletek a társaság weboldalán, a volanbusz-hu-n olvashatók.

A vasúti menetrendben is lesz több változás, itt már a pünkösdi hosszú hétvégéhez kapcsolódóan. A MÁV arra hívja fel a figyelmet, hogy vasárnap az ünnepnapi, hétfőn, vagyis június 1-jén a vasárnapi, kedden pedig újra a rendes, hétköznapi menetrend lesz érvényben a járatokon. A következő napokban 180 InterCity-járat is több kocsival közlekedik, megelőzendő, hogy az ünnep miatt utazni indulók feltorlódjanak a kocsikban. A vasúttársaság egyben azt is kéri a vonatozóktól, hogy minél előbb váltsák meg a jegyeket, a várható megnövekedett forgalom ugyanis azt eredményezheti, hogy a jegyek korábban elfogynak, mint más időszakokban.

Szintén a pünkösddel kapcsolatos hír, hogy június 1-jén, hétfőn a hulladékszállítás a megszokott járatrend szerint történik. Az Észak-Alföldi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. tájékoztatása szerint a nyíregyházi, nagyecsedi és kisvárdai Hulladékkezelő Üzemek, valamint a Nyíregyháza, Korányi F. u. 3. és a Kerék u. 1. szám alatti Hulladékudvarok viszont ezen a napon zárva tartanak.