23 Júl

Víg-Kend – 2021. július 23.

Screen Shot 2021-07-26 at 12.37.07

Bencs Villa, Máté Péter est, emlékezés Normantas Pauliusra, Középkori Templomok Útja Egyesület programja a Sóstói Múzeumfaluban, papagáj és rózsakakadu a Nyíregyházi Állatparkban, Öhönforgató Verseny és Néptánctalálkozó Tiszavasváriban, Dr Bihari Albertné emlékérmet vett át, képzőművészeti alkotások a Városi Galériában, gyógyító kutyamasszázs, hűsítő koktélok

A nyíregyházi Bencs Villába újra élet költözött – a programokról a villa produkciós vezetője, Tamás Attila számolt be, többek között a Máté Péter estről is.

Normantas Paulius litván fotóművészre emlékeztek nemrég Nyíregyházán. Városunkban évtizedekig élt, fekete-fehér fotói viszont távoli tájakra kalauzolják el a fényképek szerelmeseit.

A Középkori Templomok Útja Egyesület szervez családi napot a Sóstói Múzeumfaluban július 31-én.
Vendégünk Deák-Rabi Eszter, az egyesület tagja.

A Nyíregyházi Állatpark pár hetes papagájainak és a rózsakakaduknak az etetéséről, gondoskodásáról is többet tudhatnak meg a nézők. Ezek a kis állatok is a Madárovi lakói lesznek.

Tizenhatodik alkalommal szerveznek Öhönforgató Versenyt és Néptánctalálkozót Tiszavasváriban.

Több, mint négy évtizedes magas színvonalú munkájáért, a Magyar Könyvtárosok Egyesülete megyei szervezetének aktív tagjaként emlékéremmel tüntették ki dr. Bihari Albertnét Budapesten.

Nyári Tárlat: 19 megyebeli képzőművész 46 alkotása tekinthető meg augusztus 7-ig a nyíregyházi Városi Galériában.

Terápiás kutyamasszázs a szakértőtől, Balláné Chriszt Évától.

Otthonunkban is varázsolhatunk egy kis tengerparti hangulatot: hűsítő nyári koktélokat mutat be a Korona Hall rezidens bártendere, Horváth László.