10 Sze

Víg-Kend – 2021. szeptember 10.

Mozifilmben főszerepel Dézsi Darinka, a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház színésznője

Zoárd-Napi Sokadalom, Nagy Sándor, VIDOR Fesztivál, Nyírerdő Nap, Dézsi Darinka, “Szatmár Határok Nélkül”, Tirpák Fesztivál

A tartalomból:

Zoárd-Napi Sokadalom lesz Vásárosnaményban, szeptember 17-18-án. Ez alkalomból a stúdió vendége Iványi Tamás, a Balázs József Városi Könyvtár és Művelődési Központ igazagatója.

Rövid interjút láthatnak Nagy Sándorral, aki a Játékszín: Nagyvárosi fények című darabjának legjobb férfi alakításáért járó díjat kapta meg a VIDOR Fesztivál színházi versenyprogramjában. Mindemellett szó esik arról a darabról is, amit ő visz a színpadra Nyíregyházán, címe: Legénybúcsú.

Az ”Egy a természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás programsorozatához tartozik a Nyírerdő Nap, amelyet szeptember 18-án tartanak. Vendégünk Tölgyfa Gábor, a Nyírerdő Nyírségi Erdészeti Zrt. igazgatója.

Dézsi Darinka, a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház színésznője is a stúdió vendége volt, aki a Mentés Másképp című mozifilm egyik főszerepét játszotta.

Az idei VIDOR Fesztiválról láthatnak egy vidám összeállítást.

“Szatmár Határok Nélkül” rendezvény lesz szeptember 11-én Nagyecseden. A stúdió vendége Fülöp István a Reformátusok Szatmárért Közhasznú Egyesület elnöke volt.

Idén új helyszínen, a Sóstói Múzeumfaluban rendezik meg a kétnapos Tirpák Fesztivált, szeptember 18-19-én. Vendégünk a Nyíregyházi Önkormányzat kulturális referense, Szabó Tamás volt.