17 Sze

Víg-Kend – 2021. szeptember 17.

Víg-Kend - Nagy Táncválasztó szeptember 26-án, Rácz Erika ismertette a programokat

Nagy Táncválasztó, “Hangszert a kézbe”, “Alszanak a halak?” , sóstói keresztállítás, HUMDA kreszpálya, Szenes Hanna, Sabbathsong Klezmer Band , Panyola Értéktalálkozó, szántóverseny Baktalórántházán

A tartalomból:

Nagy Táncválasztó Nyíregyházán, szeptember 26-án. A stúdiónkban Rácz Erikával, a RE-flex Moderntánc Stúdió művészeti vezetőjével beszélgettünk a rendezvényről.

“Hangszert a kézbe!” rendezvénysorozat a Vikár Sándor Zeneiskolában, ahol a kicsik és a nagyok is örömmel próbálták ki a különböző hangszereket.

Az “Alszanak a halak?” című monodrámát novembertől láthatják a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházban. Főszerepben Fridrik Noémi, a rendező pedig Pregitzer Fruzsina, mindketten a stúdió vendégei voltak.

Az 52. Eucharisztikus Kongresszus tiszteletére a sóstói erdő területén keresztet állíttatott a Nyírerdő Zrt. Erről rövid összefoglalót láthatnak a műsorban.

A HUMDA Magyar Autó-Motorsport Fejlesztési Ügynökség közlekedési programot szervezett Nyíregyházán, gyerekeknek, akik speciális KRESZ-pályákon játékosan tanulhattak a biztonságos közlekedés szabályairól.

“Percek tánca” címmel a 100 éve született magyar költő, Szenes Hanna emlékére rendeztek előadást, amelyet a Sabbathsong Klezmer Band fog előadni szeptember 23-án.

Panyolai Értéktalálkozó: megtudhatják, milyen a málékásás töltött káposzta, a szilvalekváros csavartfánk vagy a rongyos lapótya.

Szeptember 18-án szántóverseny a Vay Ádám Mezőgazdasági Technikumban, Baktalórántházán. Vendégeink a műsorban mesélnek erről a nem mindennapi programról.