08 okt

Víg-Kend – 2021. október 08.

Víg-Kend - Egyedülálló esemény Nyíregyházán A Rímes Tizenkettő

A Rímes Tizenkettő, Vásárosnamény Vadászati Kiállítás, Charlie Chaplin, mint példakép, “Szememmel látlak” szociofotó kiállítás, Sóstói Múzeumfalu, Magyar Népmese Napja, Ringató foglalkozásvezető képzés Kállósemjénben

A tartalomból:

A Rímes Tizenkettő – a Nyírség Könyvtár Alapítvány képviselői látogattak stúdiónkba, ahol arról az egyedi eseményről meséltek, amelynek premierje Nyíregyházán látható október 14-én a Krúdy Art Moziban.

Bejátszásunkban Vásárosnamény természeti és kulturális értékeit, valamint az ott rendezett Vadászati Kiállítás rövid bemutatására is sor kerül.

Különleges vendéget fogadtunk: a fiatal Balogh Patriknak Charlie Chaplin a példaképe, de művészi hajlamai saját tehetségében is kibontakoznak, amelyet akár a nagyérdemű is láthat. Ennek részletei is kiderülnek a beszélgetés során.

A műsor első felét a Sóstói Múzeumfaluról készült zenés hangulatképekkel zárjuk.

A Magyar Népmese Napját Nyíregyházán egy rendezvénysorozattal ünnepelték meg, amit civil és közéleti személyiségek tettek színesebbé.

“Szememmel látlak” – dr Kokas Karolina egykori “zrínyis” diák a saját szociofotó kiállításáról és a fotózásban kialakított stílusáról tudhatunk meg többet, tőle.

Ringató foglalkozásvezető képzésen lehetett részt venni Kállósemjénben. Adásunkban részleteket tudhatnak meg
erről a nem mindennapi zenei nevelési programról.