03 dec

Víg-Kend – 2021.december 03.

Díjazott önkéntesek, Időtlenség kiállítás, Online kvízjáték, 38. Nyíregyházi Divatest, Kovács Csaba lelkész, Advent fényei, Demarcsek Dániel, téli madéretetés, tapír

A tartalomból:

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház három díjazottjával beszélgetünk, akik az “Év Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkéntese” címet kapták: Gönczőné Kovács Éva, Páll-Szőke Ágnes és Szabó András.

Tóth Lívia textilművész Időtlenség című kiállításából láthatnak képeket. A tárlat december 18-ig megtekinthető a nyíregyházi Pál Gyula teremben.

Karácsonyi témájú online kvízjátékra invitálja a gyerekeket és a felnőtteket is a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár. A vetélkedő december 1. és december 20. között zajlik. Vendégünk Uray Melinda gyerekkönyvtáros, akivel a most zajló gyerekkönyvtár- felújításról is beszélgetünk.

Gyönyörű ünnepi ruhakölteményeket láthatnak, a különleges darabokat a 38. Nyíregyházi Divatesten mutatták be.

Az advent a reményteli várakozás ideje, Szent Miklós is ebben az időszakban érkezik. Az egyház december 6-án emlékezik meg Szent Miklós püspökről, vendégünk Kovács Csaba, görögkatolikus lelkész, a Szent Miklós Görögkatolikus Általános Iskola lelki igazgatója.

Advent fényeivel lepjük meg nézőinket, a felvételek Kisvárdán, Mátészalkán és Nyíregyházán készültek.

Újra van aranysarkantyús táncosa Nyíregyházának. Demarcsek Dániel, a Nyírség Táncegyüttes oszlopos tagja még október végén vehette át második ilyen elismerését Békéscsabán. A díjról a közelmúltban beszélgetett vele kollégánk.

Bár igazi erejét még nem mutatta meg az idei tél, már most sokat segíthetünk a madaraknak azzal, ha etetőt rakunk ki számukra. Nézzük, mit ajánl téli eleségnek a Nyírerdő szakértője.

Különös módszerrel, egy dörzsikefe segítségével tréningezték nyugodt fekvésre a Nyíregyházi Állatpark tapír nőstényét. Hogy miért? Kiderül bejátszásunkból.