26 nov

Víg-Kend – 2021. november 26.

VigKend 2021.11.26.

Torta világnapja, 38. Nyíregyházi Divatest, Csodavár, Sóstói Múzeumfalu, Zsarnai Krisztián , adventi koszorú, Kállay Gyűjtemény

A tartalomból:

A torta világnapja alkalmából vendégünk volt a Csekő Kávéház tulajdonosa, Csekő Sándorné, aki néhány gyönyörű tortát is hozott a stúdióba.

Torta nélkül viszont nincsen esküvő, bejátszásunkban a 38. Nyíregyházi Divatesten bemutatott esküvői ruhakölteményeket láthatják.

10 éves a nyíregyházi Csodavár. A jeles évforduló kapcsán Kisari Károly, a Rejtett Kincsek Down Egyesület elnöke érkezett hozzánk, vele beszélgettünk.

Az ősz utolsó hétvégéje apropóján bejátszásunkban a Sóstói Múzeumfaluról készült gyönyörű őszi képeket láthatnak.

Zsarnai Krisztián evangélikus esperes személyesen látogatott el hozzánk, vele a karácsonyi ünnepkör kezdetéről beszélgettünk.

Az adventi időszak legelterjedtebb jelképe az adventi koszorú, melyet először egy német evangélikus lelkész készített el. Ma már egyre többen saját kezűleg készítik el a koszorút, ehhez kaptunk segítséget a Bíborka Műhelyében.

Karácsonyi varázslat – ez a címe a nyíregyházi Kállay Gyűjtemény adventi programsorozatának. November 27-től a Kállay ház ünnepi fényeit és adventi kiállítását tekinthetik meg az érdeklődők. De a Mikulással is találkozhatnak a gyerekek december 4-ig.