29 okt

Víg-Kend – 2021.október 29.

Víg-Kend - Nagy "Enzoe" Zoltán tárlata hamarosan Nyíregyházán

Nagy “Enzoe” Zoltán festőművész, Alszanak a halak? monodráma, diabétesz könyv, Zulu a zsiráf, Halloween, Közellenség, vándorkiállítás

Egy felvidéki festőművész, Nagy “Enzoe” Zoltán tárlata nyílik meg a Kállay Gyűjteményben november 5-én. A műsor vendége volt maga a művész, illetve Dohanics László gyűjteményvezető.

Rendhagyó időpontban, Halottak Napján tartják az Alszanak a halak? című monodráma bemutatóját a Móricz Zsigmond Színházban. A darab rendkívül érzékeny témát: a halál gyermekaggyal-és szívvel való feldolgozását járja körül.

Amikor beüt a cukor – ifjúsági regény készült a diabéteszről. A Nyír-Diabet Egyesület elnöke, Balogh Zsuzsa valammint a könyv szerzője, Ling-Balogh Erna voltak a stúdió vendégei.

Csehországba költözött a Nyíregyházi Állatparkban született 3.5 éves zsiráfbika. Zulu nem mindennapi szállításáról bejátszásunkban láthatnak egy kis részletet.

Szóba kerül a Halloween története, meghívott vendégünk, Szabó Veronika pedig az őszi dekorációkhoz ad tippeket.

Közellenség – ez a címe a Móricz Zsigmond Színház egy új darabjának, amelynek sajtóbemutatóján tart a stábunk.

Szent István Keresztény Hagyatéka – A Magyar Szentkorona Vármegyéi című vándorkiállítás november 5-én nyílik meg a Váci Mihály Kulturális Központban, Nyíregyházán. Meghívott vendégünk a központ igazgatója, Mészáros Szilárd.