07 jan

Víg-Kend – 2022.01.07.

Víg-Kend - Motivációnk fenntartásában Szilágyi-Bécsi Tímea, coach és pszichológus ad tippeket

Hulladékudvar, Tóth Károly, bűnmegelőzés, Nyíregyházi Állatpark, motiváció, Nagykállói vár, Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár, Kéry Péter

A tartalomból:

Karácsonyfáért ajándék akció január 3. és január 15. között a Hulladékudvarokban – a részletekről vendégeink, Éberhardt Gábor, az Észak-Alföldi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezetője és Petró Árpád, NyírVV Nonprofit Kft. ügyvezetője beszélnek.

Aase-díjat kapott Tóth Károly, a Móricz Zsigmond Színház színművésze a közelmúltban. Vele készült rövid beszélgetésünket is láthatják.

Milyen szerepet játszik a bűnmegelőzésben a művészetoktatás? Megtudhatjuk Dr. Kovács Attila, rendőr alezredes, bűnmegelőzési osztályvezetőtől, akit a közelmúltban díjaztak a bűnmegelőzés területén végzett kiemelkedő tevékenységéért.

Két új taggal gyarapodott a Nyíregyházi Állatpark tengeri élővilága. Hogy kik ők és honnan érkeztek? Ez is kiderül a műsorból.

Az év minden napján elengedhetetlen számunkra a motiváció. De honnan és hogyan szerezzünk hajtóerőt a szürke hétköznapokra? Megtudhatjuk Szilágyi-Bécsi Tímea vezetői coach, munka- és szervezetpszichológustól, akivel stúdiónkban beszélgettünk a témáról.

Nagykálló új célja: visszaállítani az egykor a településen álló várat! Kollégánk a helyszínen érdeklődött a tervekről.

Az elmúlt 125 év legjobb könyveiről készült rangsor nemrégiben. Ennek apropóján Uray Melindával, a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár munkatársával beszélgettünk.

Kéry Péter operatőr kollégánk múlt századi képeslapokból készített rövid összeállítást.