18 feb

Víg-Kend – 2022.02.18.

Screen Shot 2022-02-22 at 15.47.48

Rétközi Disznótoros és Hájas Sütemények Fesztiválja, Móricz Zsigmond Színház, Mozdulj Nyíregyháza!, Házasság hete, Lehozzuk Önnek a csillagokat, Gubik Petra, Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye és Nyíregyháza Sportévkönyve

A tartalomból:

Megrendezik a Rétközi Disznótoros és Hájas Sütemények Fesztiválját Pap községben. Vendégünk a szervező, a Táncolj és Mulass Velünk Közhasznú Egyesület elnöke Turóczi Zsolt.

Váratlan vendég – új kamaradarab a Móricz Zsigmond Színházban. A múlt század elején játszódó rejtélyes és fordulatos krimi nemcsak izgalmakat tartogat a nézőknek, erős társadalomkritikát is megfogalmaz. Stábunk a sajtóbemutatón járt.

Február 7-től több helyszínen és foglalkozással indult újra a Mozdulj Nyíregyháza! programsorozat. Vendégünk Hornyák Enikő, sportreferens.

Halász Judit koncert, interaktív párkapcsolati est és színházi előadások is lesznek idén a Váci Mihály Kulturális Központban. A Lehozzuk Önnek a csillagokat nevű programsorozat a legkisebbektől a legidősebbekig, mindenkit megszólít. Jó hír az érdeklődőknek, hogy az intézmény idén nem emel jegyárakat.

Közel húsz éve, Angliából indult el a Házasság hete kezdeményezés, amellyel minden februárban egy hétig a házasság és a család fontosságára hívják fel a figyelmet. Hazánkban a keresztény egyházak és civil szervezetek 2008 óta rendeznek országos eseménysorozatot. Vendégünk Nagy Csaba atya, egyházmegyei családreferens, plébániai kormányzó.

Végre önmagát adhatja a színpadon, nem kell mások bőrébe bújnia – ezért is szereti Gubik Petra „Ez van, ez” című dalát, mellyel versenyben van az „Év Dala 2022” címért. A kisvárdai születésű színész-énekesnő Szirtes Edina Mókussal és Müller Péter Sziámival dolgozik első szólóalbumán. Petrával videóhíváson keresztül készítettünk interjút.

21. alkalommal jelent meg Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye és Nyíregyháza Sportévkönyve. Az egész országban egyedülálló megyei sport almanachot Bodnár Tibor és a Kölcsey Tv egyik alapító tagja, sportszerkesztője Hájer Zsigmond készítik évről évre. Őket láttuk vendégül stúdiónkban.