25 feb

Víg-Kend – 2022.02.25.

VigKend 2022.02.25. (2)

Mandala Dalszínház, Vasvári Pál Gimnázium, Móricz Zsigmond Színház, méhecskehotel, jósavárosi farsang, 4. Nyírségi Disznótoros Fesztivál, Grecsó Krisztián

A tartalomból:

30 éves lett a Mandala Dalszínház. A három évtized alatt 6 ezer előadást mutattak be hozzávetőleg 2 millió nézőnek. Február 26-án szombaton pedig nagyszabású születésnapi gála kezdődik, amit számos jubileumi program követ majd. Vendégünk Bódis Gábor, a Mandala Dalszínház ügyvezetője.

A Nyíregyházi Vasvári Pál Gimnázium századik tanévét ünnepli idén. Ebből az alkalomból az intézmény 100 év – 100 történet címmel jubileumi emlékkönyvet jelentetett meg, melyet a közelmúltban mutattak be a közönségnek.

A nyíregyházi teátrum az évad utolsó nagyszínpadi bemutatójaként az Augusztus Oklahomában című darabot tűzi műsorra. A világsikerű fekete komédiát Szikszai Rémusz rendezi.

Február végén, március elején érdemes elkészíteni és kihelyezni a méhecskehoteleket. A házilag is könnyen kivitelezhető „darázs-garázs” a magányosan élő méhek és darazsak túlélését segíti.

Az idei farsangi időszak egyik utolsó programját ajánljuk Önöknek. Több civil szervezet, kulturális intézmény és az egyház összefogásával most először szerveznek farsangi felvonulást a Jósavárosban. A részletes programról és a jövőbeni tervekről Onderó Szilárdot, a Nyírség Könyvtár Alapítvány elnökét kérdeztük.

Akik nem tudtak elmenni, most megnézhetik, milyen hangulatban telt a 4. Nyírségi Disznótoros Fesztivál a Sóstói Múzeumfaluban múlt hétvégén. 17 csapat, mohácsi busók, panyolai alakoskodók, népzenészek, sokféle disznótoros étel és jó hangulat várta a közel 20 ezer látogatót.

Valami népi – ez a címe Grecsó Krisztián legújabb novelláskötetének, melyet csütörtökön mutatott be a nyíregyházi Szindbád közönségének.