14 Már

Víg-Kend – 2022.03.11.

Víg-Kend - Nemzetközi projektbe kapcsolódott be a Bem József Általános Iskola

Oláh Gergő, Sóstói Múzeumfalu, március 15., Kemecse 800, Bem József Általános Iskola, Soltész Rezső, Oncz Illésné

A tartalomból:

Együtt, szabadon – Magyar Cigány Hősök címmel nyílik időszaki kiállítás a Váci Mihály Kulturális Központban, jövő pénteken, március 18-án. A magyar cigány származású hősöket bemutató vándorkiállítás megnyitóján Oláh Gergő ad ingyenes, élő koncertet, akit telefonon sikerült utolérni.

Rendhagyó módon két héttel korábban nyit idén a Sóstói Múzeumfalu. A rendezvénysorozat március 12. és 15. között, azaz négy napon át tart majd. Huszárfelvonulás, kincsvadászat, kiállítások, kreatív foglalkozások is várják majd a kicsiket és nagyokat. Március 15-én a belépés ingyenes lesz.

800 ÉVES KEMECSE címmel rendezték meg az idei helytörténeti konferenciát a településen. A 2005-ben útjára indított kezdeményezés egyidős a Kemecsei Helytörténeti Krónikával. A konferencia ezúttal a megyei levéltár vándorkiállításával egybekötve várta az érdeklődőket.

Több országgal közös programban vesz részt a Bem József Általános Iskola. A jó gyakorlatok megosztása mellett az alapkészségek, a nyelvtanítás/tanulás fejlesztése a cél. A nemzetközi programról dr. Baloghné Mester Éva, intézményvezető és Szabóné Mátyás Mónika projektvezető részletesen meséltek a stúdióban.

Idén is meghirdette alkotói pályázatát az Országos Tűzmegelőzési Bizottság az óvodások és iskolások körében. Az alkotások központi témája most is a tűzmegelőzés és a tűzvédelem fontossága. A pályázat részletei kiderülnek a következő bejátszásból.

Nőnapi műsor keretében Soltész Rezső is fellépett Mátészalkán, erről láthatnak bejátszást.

Súlyos betegségéből felgyógyulva fordult az alkotói tevékenység felé Oncz Illésné. Kvilling technikával készült alkotásaiból a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtárban nyílt kiállítása.

Nyereményjáték a Kölcsey Televízió Facebook oldalán található.