18 Már

Víg-Kend – 2022.03.18.

Víg-Kend - "Tojásból lesz a csoda!" , vendégünk a tojásfestés szakértője

Tojásfestés, Lélekpark, Spuri Nyíregyháza, Down-szindróma világnap, Grecsó Krisztián, Jókai Mór Református Általános Iskola, rendészeti verseny

A tartalomból:

„Tojásból lesz a csoda!”
A tojásdekorálás hagyományosan női tevékenység, és a kereszténység egyik legjelentősebb ünnepéhez, a húsvéthoz kapcsolódó szokás. Vendégünk Mészáros Józsefné Ilike, aki a tojásfestés szakértője, és Dohanics László a Kállay Gyűjtemény vezetője.

Lélekpark
Izgalmas filmforgatáson vett részt a Móricz Zsigmond Színház társulata. A Lélekpark című misztikus thrillert Horváth Illés, a színház művészeti vezetője rendezte, a vele készült interjút is láthatják a műsorban.

Második alkalommal szerveznek Jótékonysági Futást a Spuri Nyíregyháza kezdeményezői. Idén Kardos Kolos gyógykezelésére gyűjtenek adományokat. A stúdióban Suga Tímea, a Jótékonysági Futás szervezője volt a vendégünk.

Március 21. a Down-szindróma Világnapja. A Rejtett Kincsek Down Egyesület egy nemzetközi szervezet felhívásához csatlakozva flash mobot szervez többek között Nyíregyháza belvárosában is. Vendégünk Kisari Károly, az egyesület elnöke.

Valami népi címmel jelent meg Grecsó Krisztián legújabb kötete. A könyvet csütörtökön mutatta be az író Nyíregyházán, kollégánk, Viraszkó Szilvia beszélgetett vele.

Idén 115 éves a nyíregyházi Jókai Mór Református Általános Iskola, a jubileum alkalmából iskolatörténeti kiállítás nyílt az intézményben. Vendégünk az iskola igazgatója, Mócsánné Nagy Ágnes.

Rendészeti képzésben tanuló középiskolásoknak rendeztek megyei versenyt Nagykállóban. Az elméleti feladatok mellett több szakmai ügyességi gyakorlatot teljesítettek a fiatalok. Idén hét intézmény vett részt a versenyen.