08 ápr

Víg-Kend – 2022.04.08.

vigkend

Nyuszi Futás, Kürti László, Költészet Napja, Nyírség Táncegyüttes, Sóstói Múzeumfalu, tojásfestés, húsvéti dekoráció

A tartalomból:

Két év szünet után huszonkilencedik alkalommal rendezik meg Nyíregyházán a hagyományos Nyuszi Futást, de ezúttal új helyszínen. Vendégünk Dajka László a Nyíregyházi Sportcentrum sportszervezője, aki az idei Nyuszi Futás részleteibe avatott be minket.

Kürti László, megyénk egyik legelismertebb költője a mátészalkai Esze Tamás Gimnázium tanára. Témánk elsősorban a közelgő költészet napja, de identitásról, a fiatalok és versek viszonyáról is beszélgetünk.

Szép sikereket értek el a Nyírség Táncegyüttes növedékei a XII. Országos Ifjúsági Szólótáncverseny döntőjén Egerben. Vendégeink Ugyan Dorka, Gyöngygalléros és Fogas Domonkos Ezüstpitykés Táncosok, valamint Ugyan Attila, a Nyírség Táncegyesület elnöke, aki egyben felkészítője is a fiataloknak.

Egész napos programsorozattal várja a városlakókat a Sóstói Múzeumfalu április 18-án. Vendégünk Kácsor-Ignácz Gabriella, rendezvényszervező, aki a tervezett programokról számolt be.

Mészáros Józsefné tojásfestő nemcsak a Múzeumfalu ismert alkotója, munkáit a Kállay Gyűjteményben is sokan megismerhették. Gyönyörűen díszített alkotásait a Kállay Gyűjteményben berendezett nagyszabású kiállításon április 22-ig láthatják az érdeklődők.

A húsvét tökéletes alkalom ahhoz, hogy végre igazán tavaszias külsőt adjunk otthonunknak. A Bíborka Bolt és Műhely tulajdonosával az idei trendeket szedjük csokorba.