29 ápr

Víg-Kend – 2022.04.29.

vigkend 0429

Borbányai rádióállomás, Mandala Dalszínház plakátkiállítás, Tekerj a Zöldbe!, Nyírteleki Ferenctanya, Anyák napja, Varga Károly séf, Könyvtárosok Világnapja

A tartalomból:

Május elsején lesz 70 éve, hogy a borbányai rádióállomáson megkezdték a műsorsugárzást. Vendégünk Zentai Mihály, a rádióállomás nyugalmazott vezetője.

Emlék-képek címmel nyílt fotó- és plakátkiállítás a Mandala Dalszínház fennállásának 30 éves jubileuma alkalmából. A képek a legnépszerűbb darabokból mutatnak ízelítőt. A kiállítás május 15-ig látogatható a Váci Mihály Kulturális Központban.

A ViniBike Egyesület is csatlakozott az országos Tekerj a Zöldbe! kerékpáros túrasorozathoz. Ennek egyik első programja éppen Anyák napján lesz. Vendégünk Vinnai Zsolt, a ViniBike Kerékpáros Sportegyesület elnöke. A túra végállomása a Nyírteleki Ferenctanya, ahol megpihenhetnek a megfáradt kerekezők. Stábunk a gyönyörű kertben járt, ahol a levendulák ugyan még nem virágoztak, a tulipánok viszont annál inkább. Egy rövid összeállítást mutatunk a kertről.

Legfőbb témánk a műsorunk második részébe a közelgő anyák napja.
Varga Károly világhírű séf is édesanyja unszolására lett szakács. A többszörös olimpiai-és világbajnok, világkupa győztes mesterszakács a megyei iparkamarában tartott bemutatót szerdán.

Egy édesanyának egyszerre több szerepben is helyt kell állnia. Nemcsak 0-24-ben anya, hanem feleség, szakács, időzsonglőr is általában egy nő. Vendégeim tapasztalt anyukák, Szabó-Mosolygó Katalin 7 gyermek, Tóth Judit pedig két gyermek édesanyja.

A Könyvtárosok Világnapja alkalmából tartott ünnepi taggyűlést a Magyar Könyvtárosok Egyesületének megyei szervezete. Az eseményen a szervezet által alapított kitüntetéseket is átadták. Idén Nagy László nyugalmazott könyvtárigazgató, valamint Hollósi Istvánné, a kállósemjéni könyvtár vezetője vehettek át szakmai elismerést.