06 máj

Víg-Kend – 2022.05.06.

Víg-Kend - Idén is lesz Bringa Piknik!

Bringa Piknik, Spamalot musical, Madarak és fák napja, Nyíregyháza újratelepítése, Vadim tigris, Városmajori Művelődési Ház, Zongopera,

A tartalomból:

Megidézzük a tavalyi Bringa Piknik hangulatát! Hogy mi várja idén május 14-én a kerékpárosokat, azt vendégeim, Helebrand Enikő és Juhász Miklós szervezők mondják el nekünk.

A Spamalot című musicalt hamarosan Nyíregyházán is láthatja a közönség. A szereposztás is parádés. A közel 20 év után visszatérő Mészáros Árpád Zsolt mellett a népszerű Arató Andrást is láthatják az angol humor kedvelői.

A világ első madarak és fák napját Chernel István, a híres ornitológus szervezte meg 1902-ben, akkor a „mezőgazdaságra hasznos madarak” védelme volt a cél. Napjainkban egyre összetettebb a természetvédelem, azonban a madarak és a fák kérdése sürgetőbb, mint valaha. Vendégünk Szőke Zsuzsa az E-Misszó Természet-és Környezetvédelmi Egyesület aktivistája.

Nyíregyháza újratelepítésének 269. évfordulóját ünnepeljük május 14-én. A jubileum alkalmából minden évben programsorozatot szervez az önkormányzat. Az idei Városnapi eseményekről Ulrich Attilával, Nyíregyháza alpolgármesterével beszélgetünk.

Hollandiába szállították Vadimot, a Nyíregyházi Állatpark 7 éves hím szibériai tigrisét. Az állatnak az Európai Fajmegőrző Program szakemberei találtak új otthont. Vadim azóta épségben megérkezett kiszemelt párjához, így hamarosan ott alapíthat majd családot.

Hosszú szünet után április végén nyitotta meg újra kapuit a Városmajori Művelődési Ház. A népszerű kulturális találkozópont újra számos programmal várja az érdeklődőket. Vendégeink Mészáros Szilárd és Demeterné Fórizs Anita.

Zongopera címmel rendeztek hangversenyt kedden a Kodály teremben, ahol Miklósa Erika, Balázs János és Horváth István léptek közönség elé. A koncert a Cziffra György – emlékév és a Filharmónia Magyarország közös szervezésű eseménye volt.