13 máj

Víg-Kend – 2022.05.13.

Vig Kend majus 13

Értékantológia, Móricz Zsigmond Színház, Vikár Sándor Zeneiskola, Kölyökvár, Nyíregyházi Állatpark

A tartalomból:

Értékantológia – válogatás a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Értéktárból. Vendégeink a kötet szerzői, dr. Bene János történész és Csutkai Csaba fotóművész.

Új gyerekdarabbal bővült a Móricz Zsigmond Színház repertoárja. A fából faragott királyfi című előadásnak a Bartók Béla és Balázs Béla együttműködéséből született remekmű adja az alapját. A zenés, táncos kamaradarabot május ötödikétől a Művész Stúdió színpadán láthatja a közönség.

Nyereményjáték az adásban !

Németországi testvérintézményét fogadta nemrég a Vikár Sándor Zeneiskola. Az Iserlohnnal közös kulturális kapcsolat több, mint 30 éves az iskolák között. A német intézmény idén klarinét quartetjével érkezett a megyeszékhelyre.

Kis magyar táncrajz címmel tartottak rendhagyó néprajzi órát a nyíregyházi Kölyökvárban. Az interaktív foglalkozás a Kárpát ó-medencei tájegység tánckultúrájáról ad átfogó ismereteket.

A közelmúltban előbemutatót tarottak a Művész Stúdióban. A Móricz Zsigmond Színház társulata a Maszmók az indiánok között című mesejátékot vitte színre, Urmai Gábor rendezésében. A mese az ovis bérlet első előadása lesz majd szeptemberben.

A Nyíregyházi Állatparkban makierdejében járt stábunk. A látogatók számára nyitott kifutón a katták között lehet sétálni. Az állatokhoz nyúlni, őket etetni természetesen tilos, az azonban előfordulhat, hogy kíváncsiságból ők másznak a vállunkra.