20 máj

Víg-Kend – 2022.05.20.

Táncművészeti verseny, 12.Krétakör Művészeti verseny, Benke Etelka, Szem-mérték videopályázat, Zajácz D. Zoltán, Bergengócia Mesefesztivál

A tartalomból:

Négy országos és egy megyei táncművészeti versenyen vett részt a RE-flex Moderntánc Stúdió. Rácz Erika koreográfussal, az együttes vezetőjével beszélgetünk.

Közel ezer résztvevővel rendezték meg a 12. Krétakör Művészeti Versenyt, ezúttal Leveleken. A művészeti iskolák növendékei tánc, rajz és zongora tudásukat is megmutathatták, de vers- és prózamondó versenyt is rendeztek.

A tiszadobi Benke Etelka már egész kicsi gyerekként imádott rajzolni, komolyabban azonban csak nyugdíjasként kezdett festészettel foglalkozni. Vendégünk az alkotó, akinek kiállítása nyílik Tiszadobon.

Természeti és kulturális értékeinkről készíthettek kreatív kisfilmeket megyei diákok. A Szem-mérték videopályázatot a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat hirdette meg. Stúdiónkban vendégünk Baracsi Endre a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés alelnöke, aki egyben a megyei értéktár bizottság elnöke, valamint a pályázat harmadik helyezettje, Masa Vince.

Zajácz D. Zoltán neve a legtöbb nyíregyházinak ismerősen cseng. Televízióban, kereskedelmi rádiókban és több vidéki lapnál is dolgozott. Régi álma volt az írás, második kötetének bemutatójára stábunk is ellátogatott.

Második alkalommal rendezik meg egyszerre több helyszínen a Bergengócia Mesefesztivált. Aki szereti a mesék világát és a Bereg vadregényes környezetét, az július 15-17. között ne tervezzen más programot. Vendégünk Insticei Zoltán a Bergengócia Mesefesztivál egyik szervezője.