13 jún

Víg-Kend – 2022.06.10.

vigkend 0610

Cantemus Kórusfesztivál, Magyar Színházak kisvárdai fesztiválja, Rock-Suli, Tokaj Fesztiválkatlan, ZIG-ZUG Pódium, Szepessy Béla

A tartalomból:

Idén újra a szokott helyszíneken és módon zajlik a Cantemus Kórusfesztivál és Karvezetői Mesterkurzus. Az együttesek idén nem versenyeznek, a közönség azonban világverseny győztes kórusokat láthat és hallhat élőben. Vendégünk Szabó Soma Liszt-díjas karnagy, a fesztivál művészeti vezetője.

A Zentai Magyar Kamaraszínház lesz a Magyar Színházak kisvárdai fesztiváljának díszvendége. A teátrum igazgatójával készült videointerjút is láthatják a műsorban.

Tehetséges fiatalokat fog össze a Kolibri Művészeti Iskola tyukodi Rock-Sulija. A példaértékű kezdeményezés egyik elindítója Pongó Ottó zenetanár növendékeivel, Kiss Dominik Lászlóval és Feka Emília Erikával érkezett hozzánk.

A Tokaj Fesztiválkatlan idén is színvonalas előadásokat kínál, vendégünk dr. Fintor Gábor ügyvezető igazgató.

Magyar irodalmi klasszikus és Presser Gábor zenéje találkozik a Jó estét nyár, jó estét szerelem című zenés színműben. A valós eseményeken alapuló történetet a Móricz Zsigmond Színház társulata mutatja be június 18-án a Rózsakert Szabadtéri Színpadon.

Amatőr színjátszótársulattal a Zrínyi Ilona Gimnázium ZIG-ZUG Pódiuma, akik Janne Teller dán írónő legismertebb művét, a Semmit állítják színpadra június 14-én a Művész Stúdióban. Vendégünk Varga Ildikó drámatanár, a Pódium vezetője.

Históriás ének címmel nyílt kiállítása Szepessy Béla nyíregyházi grafikusművésznek a Kállay Gyűjteményben. A tárlat június 19-ig látogatható.