17 jún

Víg-Kend – 2022.06.17.

Víg-Kend - Múzeumok Éjszakája a Kállay Gyűjteményben

Múzeumok Éjszakája, Móricz Zsigmond Színház, Magyar Színházak Kisvárdai Fesztiválja, Nyíregyházi Óvodások Népművészeti Fesztiválja, Szabolcs Néptáncegyüttes, XIV.Országos Gépészkovács Találkozó, Szent Iván éj

A tartalomból:

A technika ördöge címmel rendezi meg az idei Múzeumok Éjszakája programjait a Kállay Gyűjtemény június 25-én, jövő szombaton. Vendégeink Dajka Ágota, múzeumpedagógus és Bakti András Tamás, a Nyíregyházi Szakképzési Centrum Széchenyi István Technikumának oktatója, a RobotTép szakkör mentora.

Történelmi évadot zárt a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház. A teátrum olyan nemzetközi és hazai sikereket ért el idén, amelyre korábban nem volt példa. A következő idényben Broadway musicalek, filmadaptációk és közönségkedvenc klasszikusok várják a nézőket.

34. alkalommal rendezik meg a Magyar Színházak Kisvárdai Fesztiválját. Idén június 24. és július másodika között több, mint 20 előadással várják a közönséget. Vendégünk Nyakó Béla fesztiváligazgató.

A sóstói erdő árnyas fái alatt rendezik meg jövő szombaton a Nyíregyházi Óvodások Népművészeti Fesztiválját. Vendégünk az eseményt szervező Népi Hagyományok Ápolásáért Alapítvány alapítója Turóczi Zsolt.

Idén 65 éves a Szabolcs Néptáncegyüttes. Az évfordulóra gálaműsorral készülnek, melynek a nyíregyházi Rózsakert Szabadtéri Színpad ad otthont június 25-én este.

Tizennegyedik alkalommal szerveznek Országos Gépészkovács Találkozót Újfehértón. A rangos eseményen ritkaságnak számító muzeális traktorokat, veterán autókat és motorokat is láthat a közönség. Vendégeink Szilágyi Péter, magángyűjtő a rendezvény megálmodója és tulajdonosa, valamint Szilágyi Norbert, a rendezvény másik motorja, aki szintén gyűjtő és a névrokonság sem véletlen.

A nyár legvarázslatosabb éjszakájára várják a szerelmeseket a Sóstói Múzeumfaluba. Június 23-án, azaz jövő csütörtökön, Szent Iván éjjelén a hagyományos tűzugrás mellett időszaki kiállítás, tűzzsonglőrök, csillagfürkészés, és nagykoncert is lesz a programok között.