24 jún

Víg-Kend – 2022.06.24.

VIGKEND

Anyák Lelkéért Egyesület, Berecz András, Spamalot, Angyali gépek elveszett alkatrésze, 30. Jubileumi Mandala Nyár, Borbás Marcsi, Apagy értéktalálkozó, árva teve

A tartalomból:

A szülővé válás nehézségeiben nyújt támogatást az Anyák Lelkéért Egyesület. A szervezet előadásokkal, különböző programokkal segít a családoknak a sokszor komoly kihívások leküzdésében. Vendégünk Kocsis Dóra, az Anyák Lelkéért Egyesület elnöke.

Berecz András Kossuth-díjas mesemondó és énekes a közelmúltban a Magyar Népmeséért Alapítvány jótékonysági rendezvényein derítette jó hangulatra a határon innen és túlról érkező gyerekeket és felnőtteket.

Legközelebb szeptember elején láthatja a közönség a Móricz Zsigmond Színház nagyszínpadán a Spamalot című musicalt, amely az angol abszurd humor atyjainak fergetes poénjaira alapoz. Igazi szuperprodukció ez, nagyzenekarral, a teátrum fantasztikus hangú színészeivel, kiváló koreográfiával. Stábunk a Rózsakertben tartott előbemutatón járt.

Angyali gépek elveszett alkatrésze címmel láthattak előadást az irodalombarátok a Móricz Zsigmond Könyvtár Vécsey utcai fiókkönyvtárában. A produkció Haraszti Ágnes verseiből született, előadója Koblicska Lőte színész és Boros Levente zenész.

Tizennégy előadással várja a nézőket a 30. Jubileumi Mandala Nyár című programsorozat Nyíregyházán, amely július elsején indul a Sóstói Múzeumfaluban. A szervezők a Mandala Dalszínház saját produkciói mellett jubileumi gálaműsorral és számos vendégelőadással várják a szórakozni vágyó felnőtt és gyermek közönséget.

Még a szünidő beköszönte előtt a mátészalkai Képes Géza Általános Iskolában járt stábunk, ahol iskolakertet és tankonyhát is kialakítottak. Az intézmény pedagógusai Borbás Marcsinak, hazánk egyik legismertebb médiaszemélyiségének mutatták be a fejlesztéseket, emellett az iskola különleges oktatási szemléletét is megismerhette a közkedvelt vendég.

Megyei értéktalálkozót tartottak Apagyon múlt szombaton. A hagyományőrző programok mellett, főzőverseny és koncert is várta közönséget.

Naponta négyszer kap tápszert gondozóitól az árván maradt kétpúpú teve a Nyíregyházi Állatparkban. E mellett pedig már szilárd táplálékot, szénát is fogyaszt. A vitaminokban gazdag etetésnek köszönhetően szépen cseperedik a kis kanca, súlya már meghaladja a hetven kilogrammot, kifejlett korában pedig akár négyszáz kilogramm is lehet.