08 Júl

Víg-Kend – 2022.07.08.

Víg-Kend - Rangos elismerést vett át Kertész Sándor író, kutató

Kertész Sándor, könyvautomata, Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny, vízimadarak, John Cure, Luby-kastély, Nagykállói Vár-és Örökségvédő Alapítvány

A tartalomból:

Új kötete jelent meg a közelmúltban, emellett munkásságának elismeréseként rangos elismerést is átvehetett Kertész Sándor, képregénykutató, grafikus, szakíró, aki emellett több intézményben tanít is. Vele beszélgettünk a stúdióban.

Ezentúl a nap bármely időpontjában lehet könyvet kölcsönözni Nyíregyházán. A Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár ugyanis egy új, a nap 24 órájában üzemelő automatát helyezett ki az olvasóközönségnek.

Az Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny egyik első helyezettje lett Orosz Réka Ildikó, aki a nyíregyházi Krúdy Gyula Gimnáziumban érettségizett idén. Felkészítő tanára Komoróczy Tamás a Nyíregyházi Szakképzési Centrum Széchenyi István Technikumának informatika szakos pedagógusa.

Ne etessük a vízimadarakat! – áll a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület közleményében. A szervezet arra hívja fel a figyelmet, hogy a vízimadarak etetése teljesen felesleges, különösen nyáron, amikor korlátlanul találnak maguknak táplálékot.

Hazánk egyik legolvasottabb misztikus thriller írójának jelent meg új kötete. A boszorkány hagyatéka című regény a napjainkban játszódó események mellett hitelesen eleveníti fel a 18. század eleji Magyarország boszorkányüldözését. Vendégünk Győrffy-Kiss József, alias John Cure.

A nagyari Luby-kastélyban több kötetet mutattak be a közelmúltban, erről láthatnak egy összeállítást.

Augusztus végéig három kiállítással várja az érdeklődőket a Nagykállói Vár-és Örökségvédő Alapítvány. A Jósa András kiállítás mellett Keresztúry Sándor festőművész jubileumi tárlatát, valamint egy különleges, háromezer kötetből álló könyvtárszobát is megtekinthetnek az érdeklődők.