15 Júl

Víg-Kend – 2022.07.15.

Víg-Kend - Folyamatos programkínálat a Tokaj Fesztiválkatlanban

Kölcsey Televízió Csillagjáró talkshow, Nagy Zsuka, vízimadarak, Kállay-kúria, Tokaj Fesztiválkatlan, Fürtös Fesztivál, tapír, kömörői erdő

A tartalomból:

Különleges vendégekkel indul útjára a Kölcsey Televízió Csillagjáró című négy részes talkshow-sorozata. Az első rendezvénynek a Kisvárdai Várszínház és Művészetek Háza ad otthont jövő kedden. Vendégünk Pós Anita a Kölcsey TV felelős szerkesztője.

Dimenziók címmel egy audiovizuális kísérlet részesei lehettek az érdeklődők a Városi Galériában múlt pénteken. Az esten Nagy Zsuka, költő olvasott fel saját műveiből, miközben a résztvevők vetített képeket láthattak a háttérben.

Ne etessük a vízimadarakat! – áll a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület közleményében. A szervezet arra hívja fel a figyelmet, hogy a vízimadarak etetése teljesen felesleges, különösen nyáron, amikor korlátlanul találnak maguknak táplálékot.

Egy sétára invitáljuk Önöket, a kállósemjéni Kállay-kúriába, Kéry Péter operatőr kollégánk jóvoltából.

Folyamatos programkínálat várja a kultúrakedvelőket a Tokaj Fesztiválkatlanban. Vendégünk Fintor Gábor, ügyvezető igazgató, akivel az előttünk álló műsorokról beszélgetünk.

Hetedik alkalommal szervezték meg Újfehértón a Fürtös Fesztivált. A két napos rendezvénysorozat egyik célja az uniós oltalom alatt álló gyümölcs, az újfehértói fürtös meggy népszerűsítése. A programok között idén is volt főzőverseny, A legnépszerűbb esemény a Tankcsapda koncert volt, melyre több, mint tízezer vendég érkezett.

A tapírok jól bírják a meleget, de az elmúlt napok hősége után ők is várták a lehűlést. A Nyíregyházi Állatpark gondozói medencével és hideg dinnyével segítettek nekik átvészelni a forróságot.

Természetjárásra invitáljuk Önöket, a szatmári kömörői erdőben sétálhatunk egyet Kéry Péter felvételeinek köszönhetően.