22 Júl

Víg-Kend – 2022.07.22.

Víg-Kend - Terápiás kutyák a humán gyógyítás szolgálatában

Terápiás kutya, fotókiállítás, Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Értéktár, Szabolcs község, pirográfia, sörényes hangyász, Kaszonyi-hegy

A tartalomból:

Az állatok közelségének jótékony hatása ma már bizonyított tény. Vendégünk Fekete Szilvia, terápiás kutyafelvezető, aki ezt a tudományos tényt a mindennapokban is gyakran tapasztalja. Három kutya boldog gazdájaként a kutyatartásban hivatást is talált.

Profi és amatőr fotósok alkotásiból nyílt kiállítás a Váci Mihály Kulturális Központban. A több, mint 50 fotóból álló izgalmas tárlat egészen augusztus végéig, a hét minden napján megtekinthető.

Diákok ötlete alapján újabb három kulturális hagyaték került be a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Értéktár gyűjteményébe.

Megyejárásra invitáljuk Önöket! Ezúttal Szabolcs községbe. Az itt található református templom a megye legrégebbi vallási központjai közé tartozik.

Fába égetett portrék készítésével foglalkozik Huszti Valéria. A fiatal művész édesapjától leste el a különleges égetéses technika alapjait. A vele készült beszélgetést is láthatják.

Igazán különleges külsejű állatbébi, sörényes hangyász látott napvilágot a Nyíregyházi Állatparkban. A kis hangyász 180 napi vemhesség után született, világrájövetele után 20 perccel pedig már anyja hátán lovagolt. Születését a szemfüles gondozók lencsevégre is kapták.

Természetjárásra buzdítjuk Önöket a következő percekben. Szabolcs-Szatmár-Bereg megye beregi részén, Barabás község határában található az ukrán-magyar határon fekvő Kaszonyi-hegy. Magyarországra átnyúló, déli része, egy egykori szigetvulkán maradványa. Kéry Péter felvételeit láthatják.