29 Júl

Víg-Kend – 2022.07.29.

Víg-Kend - Muhari Zoltán, Panyola polgármestere a Panyolafesztről

Tiszalök Városnap, Ököritófülpös, Panyolafeszt, Paszab Szőttesnap, indiai antilop, Radics – A megátkozott ember film

A tartalomból:

Augusztus hatodikán Tiszalökön Városnapot és Nyári Ízek Fesztiválja Főzőversenyt tartanak egy napon. Vendégünk Gömze Sándor polgármester.

Ököritófülpös volt a soron következő állomása a Megyei Értéktalálkozónak. Az eseményen a helyi alkotóműhelyek és a Fergeteges Néptáncegyüttes mellett mellett más sztárvendégek is színpadra léptek.

Mintha hazajönnél- ez a szlogenje a nagymúltú Panyolafesztnek. Nem véletlenül. A helyiek vendégszeretete is hozzájárult ahhoz, hogy a fesztivál országosan ismert rendezvénye legyen a nyári szezonnak. Vendégünk Muhari Zoltán, Panyola polgármestere.

Tizenkilencedik alkalommal rendezték meg a Szőttesnapokat Paszabon. A rendezvényen új játszóteret is avattak, a szőttesházban pedig a szövés mesterségével is megismerkedhettek a látogatók.

Panyolán, a három napos fesztivál egy rendhagyó kiállításnak ad otthont. Ezt a tárlatot a Nemzeti Művelődési Intézet megyei igazgatósága szervezi. Vendégünk a szervezet megyei igazgatója, Nagy Edina.

Baby boom volt az indiai antilopoknál. A Nyíregyházi Állatpark kistestű lakói a második legnagyobb szárazföldi állattal, az ázsiai elefántokkal élnek tárbérletben. A közös lakhely mindkét faj számára előnyös.

Nemrégiben fejeződött be a forgatás, és október 15-én mutatják be A Radics – A megátkozott ember című filmet, amelynek főszerepét Rák Zoltán, a Móricz Zsigmond Színház művésze játssza. Ennek apropóján otthonában kerestük fel a színészt, aki a forgatás élményeiről mesélt nekünk.