05 aug

Víg-Kend – 2022.08.05.

vigkend0805

Sóstói Múzeumfalu, Országos Braille Olvasásverseny, hagyományőrző vetélkedő, Zukor Adolf Nemzetközi Filmfesztivál, selyemmajom

A tartalomból:

A Sóstói Múzeumfalu programkínálatából szemezgetünk Baloghné Szűcs Zsuzsanna igazgatóval.

2005-től minden évben Nyíregyházán rendezik meg az Országos Braille Olvasásversenyt. A rendezvény legfőbb mozgatórugója a Vakok és Gyengénlátók Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesülete. Vendégünk az egyesület elnöke Nemes-Nagy Tünde és dr. Csiky Nándor szervező, moderátor.

A Kölcsey Televízió a talkshow sorozat után ismét nagyobb produkcióval készül. Hagyományőrző vetélkedőt indít húsz megyei kistelepülés részvételével. Vendégeink Pós Anita és Hájer Zsigmond a Kölcsey TV munkatársai.

A közönség sohasem téved. Ez volt az egyik jelmondata a magyar származású, világhírű filmproducernek, Zukor Adolfnak. Az emléke előtt tisztelegve szervezték meg az első Zukor Adolf Nemzetközi Filmfesztivált.

Szerelemre talált Nyíregyházán Katja, az Ukrajnából érkezett selyemmajom. Az állatpark gondozói Overloon városában találtak párt a hölgynek. A holland lovag és Katja azóta elválaszthatatlanok, ezért arra is van esély, hogy a közeljövőben családot alapítanak majd.